Reviews

De klant vertelt over Marlies

Op deze pagina vind je reviews van deelnemers aan een van de drie opleidingen die De Eigenwijze Coach Weert aanbiedt.
Je leest hier ook reviews van klanten voor persoonlijke coaching en opdrachtgevers voor teamcoaching. 

Deelnemers over de NLP Coach Opleiding

‘Jouw vermogen om de training tegeven met zoveel passie en betrokkenheid.

Jouw vermogen om de training te geven met zoveel passieen betrokkenheid. Het is altijd een enorm plezier om jou voor onze groep te zien staan en iedere lesdag er een mooie ervaring van te maken. Jouw kennis en kunde in het coachen van mensen is heel mooi om naar te luisteren. De metaforen die je gebruikt, het lesmaterieel dat wordt aangeboden en de persoonlijkheid die jij bent maakt voor mij dat jij de uitgewezen persoon bent om dit te doen. Ik kan wel stellen dat het mooi zichtbaar is dat je je roeping hebt gevonden. Je bent benaderbaar, flexibel en een mensen-mens. Je bent betrokken en hebt tijd voor ieders verhaal & gevoel. Ik voel mij prettig en op mijn gemak bij jou door jouw liefdevolle betrokkenheid en jouw oprechtheid. Je praat vanuit je gevoel en vanuit je hart en dat maakt je een heel bijzonder mens.

Bedankt voor alle mooie inzichten en verhelderingen. Je luisterend oor en onbevooroordeeld opstellen naar hetgeen dat ik te vertellen heb en de hordes die ik in het afgelopen jaar heb mogen nemen. De NLP heeft mijn leven enorm verrijkt en het heeft me tot veel prachtige uitkomsten en inzichten gebracht. Ik ben je heel dankbaar voor alles wat ik tot nu toe heb mogen leren.

Ellen Tielen, HR Business Partner                               

Toen ik begon aan NLP wist ik dat het een goede keuze was, maar ik heb me niet voor mogelijk gehouden wat het me zou brengen. Het is écht een cadeau voor jezelf. Om te groeien als mens, op zakelijk en persoonlijk vlak.
Na verschillende trajecten op persoonlijk leiderschap, coaching en training is de NLP icm de coaching voor mij het gouden ei geweest om echt anders in het leven te staan. Dit kwam op het juiste moment op mijn pad. Ik ken nu mijn eigen identiteit, missie, waarden en begrijp mezelf en daarmee de juiste keuzes die ik moet maken. 
 
Marlies heeft mij in een uitdagende tijd geholpen de juiste keuzes te maken. Door oprecht te confronteren, te spiegelen en te prikkelen. Marlies is een kei in haar vak, een inspirator, met een talent en een enorme bak aan ervaring waar veel mensen wat van kunnen leren.
 
Linda van Ras
Marketing Strateeg

“Bij jou voel ik me op mijn gemak.” De manier waarop jij je opstelt, rust uitstraalt, me verwelkomt als ik bij je naar binnenstap, het voelt als gemeend en dat geeft mij een fijn gevoel.  Dat begon al toen ik mijn naam op het krijtbordje zag staan toen ik voor het eerst bij jou in de praktijk kwam.

Tijdens de opleidingsdagen start je altijd met een check-in. Hoe gaat het met ons? Dat vind ik een hele mooie manier om ‘aan te komen’ in de dag. Iedereen is op deze manier in de gelegenheid zijn zegje te doen, iedereen wordt gehoord en gezien, daar ligt jou kracht, het oprecht luisteren naar de ander.  Daarnaast geef je tijdens de lesdagen mooie voorbeelden en deel je ervaringen uit je eigen leven waardoor de theorie bij ons beter beklijft. Je stelt je kwetsbaar op.

 

Floor de Lith

‘Je bent eerlijk, zegt soms heel eerlijk hoe het is of wat ik op dat moment laat zien’
 
Ik vind je oprecht een mooi mens! Je bent als coach en opleider op het juiste moment op mijn pad gekomen. Je bent eerlijk, zegt soms heel eerlijk hoe het is of wat ik op dat moment laat zien (niet altijd fijn, maar wel wat ik nodig heb/had) en helpt me inzicht geven in patronen, de manier waarop ik doe en reageer en hoe het zou moeten gaan. Ik ben al stappen verder gekomen die ik anders niet had gemaakt. Je maakt me nieuwsgierig naar de wereld waarin je jezelf centraal stelt. Jij bent een mooi voorbeeld! Door deze inzichten zet ik al stappen en is mijn denkwijze op bepaalde zaken al anders. 
 
Joyce Sikkink, kwaliteitscoördinator

Wat ben je een ontzettend mooi mens
Hartelijk en vriendelijk, eerlijk en rechtvaardig.
Ik maak je mee als mijn coach en opleider
Je kwaliteiten als coach ervaar ik als erg goed
Je komt tot de kern op een vloeiende, organische wijze
Het zit in jouw persoonlijkheid geslepen, zodat het lijkt alsof het je geen moeite kost
De 3 V’s zijn sterk aanwezig: je geeft Veiligheid, Vertrouwen en Verantwoordelijkheid
Door jouw coaching is mijn onderbewustzijn naar boven gekomen. Je hebt me als het ware bij bewustzijn gebracht.
De ‘zoebus’ is niet meer. Ik krijg meer en meer regie over mijn eigen leven. Wat is dat een fijn gevoel.
En dat maak ik nu elke dag mee. Dank je wel daarvoor. 
 
Theo Berben , HRM/KAM coördinator

 

Begin september 2022 begon ik met gezonde spanning aan de NLP coach opleiding.
Ik sta altijd open voor groei en ontwikkeling op professioneel en persoonlijke gebied. Tegelijkertijd voelt “groeien” als springen in het onbekende.

Nu, een jaar later, kan ik alleen maar zeggen dat de tijd voorbij is gevlogen. Ik kijk terug op een mooie, intensieve en leerzame “reis”. Een reis waarin ik veel heb geleerd over NLP, over mezelf, en over coaching. Coaching van de ander en coaching van mezelf.
Daarnaast heb ik een groep mooie mensen mogen leren kennen tijdens deze opleiding.

Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Gedurende de opleiding ga je, onder begeleiding van Marlies, de uitdaging met jezelf aan (Wie ben ik? Waar sta ik voor? Waar liggen mijn patronen? Wil ik deze doorbreken en hoe doe ik dat? Waar wil ik in groeien?).
Samenvattend: een mooi leerproces, waar ik dagelijks de vruchten van pluk!  

Evelien Smets, onderbouwcoördinator                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

“Tot op de dag van vandaag zie ik het hele traject als een groot cadeau aan mezelf.”

In september 2021 ben ik gestart met de NLP Coachopleiding inclusief persoonlijke coaching. Ik wilde als professional groeien in effectief communiceren en coachingsvaardigheden. Dit bleek slechts een topje van de ijsberg van leeropbrengsten te zijn! Tot op de dag van vandaag zie ik het hele traject als een groot cadeau aan mezelf. De opleiding en coaching hebben me als professional, maar vooral als persoon enorm verrijkt

Om optimaal bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van een ander, is het essentieel dat je ook een coach van jezelf kunt zijn. Wie ben jij? Waar sta en ga jij voor? Wat is voor jou de essentie? Maar ook: Wat zijn jouw patronen? Waar zou jij in willen groeien? Wat kun je daarvoor inzetten?
 
Ik kijk anders naar de wereld om me heen. De wereld heeft meer kleur dan je denkt! Iedereen ziet ‘m door zijn of haar eigen bril. Hoe mooi is het als we af en toe eens elkaars brillen op zouden zetten?
Ik heb de afgelopen periode op een hele veilige en warme manier steeds opnieuw mogen vallen en opstaan. Zonder oordeel en vol vertrouwen is Marlies als coach naast me blijven staan.
 
In de NLP Coachopleiding staat je persoonlijke ontwikkeling centraal. Ik gun iedereen deze ont-moeting en ont-wikkeling van je eigen IK! Ga je mee op reis? 
 
Ellen Janssen, Schoolleider PO  
                                                                                                                                                                                                   
 

“Wauw, NLP heeft mij zóveel gebracht!”

WAUW! NLP heeft mij ontzettend veel gebracht, zowel zakelijk als prive ben ik enorm gegroeid! Niet wetende waar ik in zou groeien ben ik de NLP opleiding gestart. Het is mooi om achteraf te kunnen zien wat je allemaal hebt geleerd, over je zelf, over andere maar ook over het coachen.

Soms kun je zo vast zitten in overtuigingen waarvan je achteraf denkt…. ok? wat was nu het probleem? Je leert dingen anders te zien, los te laten, NLP maakt je als mens mooier. Het belangrijkste wat ik heb geleerd: ”laat gaan voor wie je denkt te moeten zijn, durf te gaan staan voor wie je wilt zijn”

Wil je meer weten? Bel of mail me gerust. Mijn gegevens:

Imke Beurskens, SIA Hairdesign
Kaupmanshof 22
5988 BD Helden
077-3072954
www.siahairdesign.nl

‘Vrijer en blijer leven’

Ik kreeg vanmorgen een herinnering dat het gisteren precies één jaar geleden is dat wij de NLP-opleiding afsloten met die bijzondere avond in jullie tuin. Een afsluiting van een intense periode, maar eigenlijk was het geen afsluiting maar het begin van een ‘vrijer en blijer leven’. Precies dat wat ik voor ogen had toen ik voor de eerste keer bij jullie door de poort liep. 

Elke dag ben ik nog dankbaar dat ik mijzelf dit cadeau heb gegund destijds. Jullie begeleiding, jullie duwen op de knopjes, maar vooral jullie energie heeft mij echt verder gebracht. Ik maak andere keuzes, de keuzes die ík wil maken. Ik heb het woord ‘nee’ geleerd omarmen. Maar vooral ben ik blij met mezelf en alle unieke kwaliteiten die ik meeneem. Minder uit het veld geslagen als iets niet lukt, minder onzeker, minder veroordelend. Meer gelukkig, meer focus, meer open, meer in het nu. En daar wil ik jullie nogmaals voor danken. Dank je wel dat jullie mij hebben laten zien hoe goed ik ben. 

Christiaan van Roy                                                                                                                                                                                                                                                           

Geen trucje leren maar echt volledig doorleven van wat NLP en coaching is.”

Marlies heeft  oprechte interesse in de cursisten en mij als mentor. Ik vind het knap hoe zij met volledige openheid eenieder leert kennen en bij de hand pakt om samen door deze opleiding te wandelen. Ik kan echt genieten van de puurheid waarmee zij coacht en daarbij alles uit de kast haalt. Hierdoor laat Marlies haar eigen identiteit zien en is het een opleiding op ‘Eigen wijze’. Geen trucje leren maar echt volledig doorleven van wat NLP en coaching is. 

Roy Lambrechts.

 “Hier begon anderhalf jaar geleden een reis, die voor mij levensveranderend te noemen is.”

Na een bijzonder warm welkom bij de Eigenwijze Coach in Weert, werd ik op inspirende wijze door Marlies geïnformeerd over NLP en de NLP-coachopleiding. Hier begon anderhalf jaar geleden een reis, die voor mij levensveranderend te noemen is. Een reis waarbij Marlies meeloopt maar ik de kilometers weldegelijk zelf maak. Voorafgaand aan de opleiding maakte Marlies op zeer persoonlijke wijze kennis met mij. Met alle aandacht op “mijn reis” gericht.

Tijdens mijn eerste persoonlijke coaching maakte ik een wandeling met Marlies. Sindsdien staan de wegen die ik bewandel voor mij symbool voor dit hele traject: “mijn reis”.  Die weg startte hobbelig en met zandpaadjes waar ik kon graven waardoor er zelfs een stofwolk ontstond en ik even niet meer kon zien waar de weg uberhaupt was. Op dat moment kon ik blind vertouwen op Marlies. Ze is altijd dichtbij om me in de juiste richting te begeleiden. Nu loop ik steeds vaker over grote en verharde wegen. Stabiel en soms stralend met de neus richting de zon.

Ik ervaar Marlies als een mooi, puur en warm mens met veel kennis en ervaring. Ze is in staat om jouw wereld echt te begrijpen en je te begeleiden bij jouw persoonlijke coachvragen en persoonlijke groei. Ze coacht liefdevol en zacht en is oprecht betrokken. Ze is eerlijk en ook soms confronterend. Ze laat je reflecteren op jezelf, je gewoonten, je zijn, je denken en voelen. Dit alles doet ze, met recht op “eigen-wijze” te noemen.

De NLP coachopleiding van de Eigenwijze Coach geeft op een krachtige wijze inzicht over hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe we daarop vervolgens reageren. Het was een mooie reis om o.a. te ontdekken hoe je (onbewuste) gedragspatronen kunt  gaan herkennen, gebruiken en veranderen om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken. Tijdens de lesdagen worden theorie en praktijk-oefeningen aangenaam afgewisseld.

Deze opleiding is ontzettend waardevol op het gebied van zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Het bied je veel bagage die je altijd meedraagt tijdens jouw reis. Het is fijn om de coachvaardigheden in te kunnen inzetten op je werk. Zowel in een leidinggevende of coördinerende functie als gewoon in samenwerking met anderen in uitvoerende processen. Je leert de wereld ook eens vanuit de vele andere wegen bekijken, en nieuwe wegen ontdekken! Ik gun eigenlijk gewoon iedereen een traject als dit!

Er is ook op een unieke wijze aandacht voor het groepsproces tijdens deze opleiding. De lesdagen zijn soms intensief maar doordat je samen een lange dag doorbrengt met gezelligheid aan tafel en momenten ontspanning, is er tijd om elkaar echt te leren kennen. Je bouwt een bijzondere, vertrouwde band met elkaar op die ik nooit eerder zo gevoeld heb tijdens een opleiding. De opleidingsdagen gecombineerd met de intensieve persoonlijke coaching hebben mij ontzettend veel gebracht.

Esther Heuts

                                                                                                                                                                                                     

 “Uniek is dat Marlies tussen de twee lesdagen een coachmoment met je inplant om je te helpen bij waar je op dat moment tegen aanloopt”
 
Na een effectief coachtraject dat ik met Marlies heb doorlopen, ben ik erg enthousiast geworden over NLP en de effectiviteit ervan. Zodoende ben ik begonnen aan de NLP coachopleiding. De lesdagen lijken lang te duren maar voelen zeker niet zo! Er is een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk oefenen.
 
Iets unieks is dat Marlies tussen twee lesdagen een coachmoment met je inplant om je te helpen met waar je op dat moment tegenaan loopt. Hiermee maakt ze een sterke band met haar cursisten. Lesdagen voelen op die manier als een soort NLP familiedagen waar ik echt naar uitkeek. Een mooie opleiding voor diegenen die graag aan zichzelf willen werken en ook anderen willen helpen dit te doen. Gedurende de opleiding kun je al echt anderen coachen door alles wat je leert. Voor mij een heel mooi jaar waarin ik veel relaxter en positiever ben geworden!
 
Piet Nolting, recruiter
                                                                                                                                                                                               

“De NLP coach opleiding biedt veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer doordat je zelf ook gecoacht wordt.”

Het waren inspirerende trainingsdagen! De persoonlijke verhalen en kwetsbaarheid van de trainers vond ik waardevol. Er was een goede balans tussen zitten/luisteren en oefenen. De oefeningen en (thuis)opdrachten waren prettig en zorgden voor diepgang. En met name de modelleeropdracht vond ik hierin een extra toevoeging. Het feit dat de cursus is verdeeld over 10 maanden, inclusief de persoonlijke coaching en de afspraken met buddy’s, zijn de aanzet tot een persoonlijke verandering en als ontwikkeling tot coach. Er is een fijne sfeer en er word alles aan gedaan om alle deelnemers een veilig en fijn gevoel te geven. Er is zowel aandacht voor de NLP stof als voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is veel meer dan aanleren van de NLP stof. De nadruk ligt vooral bij de inspiratie die je aanzet tot groei. De oefenavonden met je eigen coachklant, met feedback van de trainers, liet ervaren hoe je als coach was gegroeid! Verder ben ik geprikkeld door de ontelbare metaforen en live demo’s, die werden verteld en gegeven door de trainers. 

Chanou Moonen,
Leerkracht PO

Deelnemers over de NLP Master Practitioner Opleiding

“Een jaar NLP master practitioner zorgt ervoor dat je tot voorbij de oppervlaktelaag uitgedaagd wordt, op zoek naar het lijntje dat je steeds weer terugtrekt naar oude patronen. De master-opleiding brengt je nóg dichterbij jouw essentie; daar waar je in je kracht staat, als je congruent bent aan die essentie: jouw IK!”

Steeds weer was er ergens een onzichtbaar lijntje – waarvan ik voelde dat hij er was – maar ik kon hem niet duiden. “Iets” leek mij steeds weer terug te trekken, waardoor ik niet door kon gaan naar mijn gewenste situatie… En als ik er al kwam ,dan was dat voor even en viel ik weer snel terug in het oude patroon. Een jaar NLP master practitioner zorgt ervoor dat je tot voorbij de oppervlaktelaag uitgedaagd wordt, op zoek naar het lijntje dat je steeds weer terugtrekt: het onderbewuste.
Het brengt je nog dichterbij jouw essentie; daar waar je in je kracht staat als je congruent bent aan die essentie: jouw ik! Mijn coach-rugzak is flink uitgebreid met ontzettend mooie en bovenal effectieve interventies Elke lesdag was het weer genieten van de materie en de processen.

Gedurende het jaar word je geprikkeld om nog meer lagen af te pellen en nog dichterbij jouw pure “Ik” uit te komen. Geen eenvoudige weg, maar wel een ontzettend leerzame weg: samen met een mooie groep mensen onder de liefdevolle, warme begeleiding van Marlies. De persoonlijke coachsessies lagen in het verlengde daarvan: liefdevol prikkelend. Met respect voor het proces waarin je zit als coachee. 

Als je het aandurft om nog wat lagen weg te halen, pm je nog meer naar je kern toe te bewegen en als coach een laag te dieper te kunnen gaan met je coachee: dan raad ik het je zeker aan om eens in gesprek te gaan met Marlies!

Sabine Dieteren
Opbouwwerker en Klauwmevrouw

“Door de NLP master opleiding heb nog meer inzichten vergaard. Dankzij de tweede modelleeropdracht heb ik verder kunnen werken aan belemmerende overtuigingen op een dieper niveau. Zo heb ik geleerd om met meer liefde naar mezelf te kijken en het leven te zien als een proces.”

Tijdens de NLP practitioner opleiding vorig jaar heb ik een mooie groei doorgemaakt en mezelf beter leren kennen. Tegelijkertijd voelde ik dat er een ‘probleem achter het probleem’ zat en dat we niet altijd tot de kern kwamen. Ik besloot om de NLP master opleiding te volgen, waarbij we verder de diepte in gingen en ik heb kunnen werken met emoties, delen, kerntransformaties, tijdlijnen en systematisch werk. Hierdoor heb ik nog meer inzichten vergaard en door de tweede modelleeropdracht verder kunnen werken aan belemmerende overtuigingen op een dieper niveau. Zo heb ik geleerd om met meer liefde naar mezelf te kijken en het leven te zien als een proces. Ik heb geleerd om mezelf meer te uiten en te gaan staan voor waar ik in geloof. Ik heb geleerd dat ik invloed heb op mijn denken en gedrag en kan deze positief beïnvloeden. Verder kan ik genieten van én ben ik dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Ik heb genoten van deze twee opleidingen en zal NLP altijd meenemen in mijn rugzak op mijn verdere reis van persoonlijke ontwikkeling.

Chanou Moonen
Leerkracht PO

“Wat heeft de NLP master opleiding mij ontzettend veel moois opgeleverd! Het was weer een geweldig NLP-avontuur met een mooie missie, inspirerende mensen en ongelooflijk boeiende materie”

Door een expert te modelleren, ben ik bewust geworden van het feit dat ik zelf ook een gevoel en plek heb. Daardoor heb ik ervaren waar mijn grenzen liggen. Ook al ben ik de NLP opleiding ooit gestart om voor die ander wat te betekenen. Toch  ben ik uitgedaagd om ook naar mezelf te kijken en van daaruit mijn plek gaan pakken. Én dat alles in verbinding met de ander. Bij de NLP-verdieping kwamen daar nog meer boeiende interventies erbij. Deze heb ik als ‘wonderlijk mooi’ mogen ervaren. Ik heb geleerd die vragen te stellen die werkelijk over de essentie gaan. En dat werken met mijn buddy’s: wat heb ik daar ontzettend van genoten. Kortom, het was weer een geweldig NLP-avontuur met een mooie missie, inspirerende mensen en ongelooflijk boeiende materie!

Annelies Kerkhofs
Begeleider gehandicaptenzorg

“Dankzij de NLP master opleiding snap ik dat kiezen voor jezelf niet egoïstisch is. Het wil niet wil zeggen dat de verbinding met de ander loslaat, maar dat je jezélf toevoegt.”

Zo op het einde van de NLP master opleiding ben ik steeds meer bewust wie ik ben. Ik snap en voel dat ik echt niet meer voor de ander wil en kan invullen. Omdat dit simpelweg bij de ander ligt en niet bij mij.

Herhaaldelijk werd er gezegd: “goed voor jezelf zorgen is het mooiste cadeau wat ik aan de andere kan geven.” Eigenlijk vond ik dit wel egoïstisch. Maar nu snap en ervaar ik dat goed voor jezelf zorgen ook samen kan gaan in samenwerking met de ander. Immers, als je kiest voor jezelf, ga je niet uit verbinding, maar voeg je jezelf juist toe!

Tijdens mijn werkzaamheden als coach binnen het onderwijs merk ik dat ik verschil kan maken. Met name omdat ik nu lef heb om dat wat ik observeer te benoemen. Ook als er daadwerkelijk cultuurverschillen zijn. En het mooiste is dat dit ook positief wordt ontvangen!

Verder heb ik genoten van het maken van de modelleeropdracht 2.0. Dit levert echt zóveel meer op voor jezelf. Waardoor ik nu, zonder te modelleren, veel van mijn medemensen kan leren.

Ik ervaar dat ik van meerwaarde kan zijn voor anderen. Ik maak inzichten los en creëer daardoor dat mensen bij hun eigen kracht komen. Ik voer andere en diepgaandere gesprekken die om de essentie gaan.

Ik neem nu volledig deel aan de wereld en lever zo mijn eigen bijdrage. Wauw wat een heerlijk gevoel!

Lilian Sak 
Docent VO

“Dankzij de NLP master opleiding, maak ik nog bewustere keuzes.”

Tijdens de NLP master opleiding is het mij gelukt om nóg bewustere keuzes te maken: nog beter te kiezen voor ‘IK’. Ik ken mijn kwaliteiten nu. Ik heb mijn issue’s doorleeft en doorvoelt, waardoor ik nu bewust – en soms al onbewust – kies voor ander gedrag. Gedrag dat past bij wie ik in de essentie ben: mijn eigen identiteit. Daardoor kom ik steeds meer in de flow. Kortom, ik groei!

Lianne van Hattum
Zelfstandig ondernemer Prowin

Deelnemers over de opleiding Persoonlijk Leiderschap

“Ik heb mijn eigen IK en mijn veerkracht weer teruggevonden.”

NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap; wat een mooie ‘eye opener’ is deze opleiding… 
Ik ben de opleiding gestart toen ik vast liep op het werk. Waar was mijn veerkracht gebleven? Op de werkvloer gebeurden dingen waarvan ik dacht: “Dit past niet meer bij mij. Wat ga ik nu doen? Een andere baan zoeken?”

Marlies heeft mij in het groepsproces – maar zeker ook individueel – weer in mijn kracht gezet. Ze heeft mij de tools gegeven om de mooie kanten van het werk weer te zien en te ervaren wat ik op de werkvloer kan betekenen voor een ander. Door haar warme en rustige benadering heeft ze me geholpen, zodat ik in de spiegel weer mijn eigen “Ik” herkende en mijn “veerkracht” kon terugvinden. Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en werkplezier. Hierdoor zie ik nu op een ander manier hoe mooi het is om in de zorg te werken en dat je elkaar kunt inspireren! 

Sandra Kusters,
verzorgende IG en welzijns medewerker, Savant-Zorg Sonnehove  Sandra Kusters Savant Zorg Sonnehove NLP opleiding Persoonlijk Leiderschap Zorg

“Door de NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap heb ik belemmerende patronen doorbroken.”

Door een aantal voorvallen in mijn leven hield ik alles onder controle. Hier was ik hélemaal klaar mee en intrinsiek gemotiveerd om dit te veranderen. 

Het is ongelooflijk, dat ik na twee lesdagen van de NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap en twee coachgesprekken bij Marlies, al zoveel patronen heb doorbroken. Op de een of andere manier is er bij mij op een knop gedrukt waardoor ik onbewuste patronen heb losgeweekt. Dit zijn patronen die ik al jaren had. Ik ben nog steeds verbaasd dat ik in zo’n korte tijd, zo een positieve draai aan mijn leven het kunnen geven. Wil je graag horen hoe dit is verlopen bel me dan gerust. 

Monique Hendriksen, verpleegkundige SWZ. Tel.: 06 51 21 87 24

Monique Hendriksen verpleegkundige SWZ 

Na twee gesprekken kwam de bewustwording steeds meer en kon ik het gaan toepassen in het dagelijkse leven.”

De afgelopen jaren had ik van alles meegemaakt waardoor ik mezelf een beetje kwijt was.

Wat ik wel deed was voor andere zorgen het liefst de hele dag.

Dit wilde ik doorbreken maar hoe? Marlies heeft mij hierbij heel erg geholpen. Na twee gesprekken met haar kwam de bewustwording steeds meer en kon ik het gaan toepassen in het dagelijks leven.

Marlies gaf me handvaten waar ik privé en werkgericht mee vooruit kon, nu zorg ik voor een ander om goed voor mezelf te zorgen.

Het is fijn om met Marlies in gesprek te gaan ze geeft je een warm gevoel en een luisterend oor!

Marlies Meeuwis, Welzijn coördinator woonzorgcentrum Sonnehove.  

Deelnemers over persoonlijke coaching

In een periode waarin ik mij liet leiden door mijn angsten, en mijn relatie hierdoor onder druk kwam te staan, besloot ik te beginnen met coaching mbv NLP. Ik werd voortdurend geteisterd door ervaringen uit mijn verleden en zat vast in een negatieve denkspiraal. Hoewel ik al kennis had opgedaan over holistische psychologie, voelde ik dat NLP de juiste vervolgstap zou zijn om handvaten te krijgen voor een bewuster leven in het nu.
Tijdens het kennismakingsgesprek had ik meteen een goed gevoel over Marlies en haar kennis en kunde en wist ik dat ik de juiste keuze gemaakt had.

Dankzij Marlies heb ik verschillende methodes geleerd die mijn leven drastisch hebben veranderd. Onder andere het ankeren van positieve gevoelens, een familieopstelling om het vertrouwen in mezelf terug te vinden en mijn plek in de wereld weer op te eisen, hebben een wereld van verschil gemaakt. Marlies heeft me geholpen een duidelijk beeld te creëren van wat echt belangrijk voor mij is, hoe ik mezelf weer op nr. 1 kan plaatsen en hoe ik mijn leven graag zou willen zien.

Door deze persoonlijke begeleiding is het vlammetje in mij weer aangewakkerd en sta ik nu als een compleet ander, positiever persoon in het leven. Ik heb mijn kracht teruggevonden en voel me sterker dan ooit. Ik ben Marlies hier eeuwig dankbaar voor!

Marlies, wat ik in jou bewonder is dat jij je zo gemakkelijk en snel in de ander kan verplaatsen. Met je open en rustige voorkomen is het voor de ander gemakkelijk om zich veilig bij je te voelen. Daarnaast heb ik tijdens de coachgesprekken ervaren dat je me op het juiste been kan zetten, me de juiste richting in duwt, me zelf aan het denken zet, mij laat groeien, maar me niet loslaat en in het diepe gooit en me ook helpt als ik het zelf even niet meer weet. Dan laat je me niet zwemmen. Je komt dan met goede voorbeelden of suggesties die me dan weer aan het denken zet, om zo weer op het juiste pad te komen. Dat geeft mij het vertrouwen dat ik op de goede weg ben.

 

Floor de Lith

Ik merkte onderweg terug naar het werk dat ik bij ons afscheid nog vol zat van wat we daarvoor besproken hadden. Daarom wil ik je via deze weg nogmaals en oprecht bedanken voor je hulp. Ik heb veel geleerd en met name inzicht gekregen waar ik voor sta en hoe ik mijn gevoel beter in kan zetten en daarmee goed in mijn vel zit en dat over kan brengen aan mijn collega’s, ook in het MT.

Brigitte Willems

“In vijf sessies heb ik mijn werkplezier teruggevonden.”

Ik was de weg even kwijt. Mijn werkplezier was ver te zoeken. Dankzij daadkrachtige persoonlijke coaching van Marlies kan ik weer verder. In vijf sessies heeft zij mij inzichten gegeven waar ik nooit en te nimmer zelf achter zou zijn gekomen. En het mooiste vind ik nog dat ik zelfredzaam ben geworden omdat ik nu snap dat ik mijn eigen regie nooit meer uit handen mag geven.

Hans Knauff 

“Ik heb geleerd dat ík zelf degene ben die mijn leven richting kan geven.”

Veiligheid en vertrouwen staan voorop bij De Eigenwijze Coach Weert. Marlies is een fijne, lieve en eerlijke vrouw met veel kennis en kunde. De coachende manier van Marlies is zacht en vriendelijk, maar zeker niet betuttelend. Dat wat ik nodig heb krijg ik, een steuntje in de rug, een duwtje in de goede richting of een schop onder mijn kont. En altijd blijft het míjn proces en míjn verantwoordelijkheid om de stappen te zetten die ik nodig heb, zodat ik ervaar dat IK degene ben die mijn leven richting kan geven. 

Marieke Brok Marieke Brok 

“Vakvrouw in hart en nieren.”

Marlies heb ik leren kennen als een bijzondere collega. Gaandeweg onze samenwerking confronteerde ze mij op een zeer subtiele wijze met mijn leerpunten. Marlies leerde mij om open te staan voor de ander. Om de ander ruimte te geven en vertrouwen te hebben (‘Je kan het!’), zodat de ander meer zelfvertrouwen krijgt of meer verantwoordelijkheid neemt.

Ik leerde de ander om bewust te laten worden van ‘Waarom werk ik hier en voor wie doe ik het’? Marlies leerde me om oprechte aandacht te hebben voor die ander en vooral om erachter te komen wat hem of haar echt bezighoudt.
Dat leverde mooie, open en vooral ook emotionele gesprekken op waarbij je echt sámen een gepaste weg uit kunt stippelen voor de toekomst. Een toekomst die paste bij de medewerker maar ook bij de organisatie waarvoor wij destijds werkzaam waren. Ik heb heel veel van Marlies geleerd. Zaken die er echt toe doen! Ik pas ze nog steeds toe en dit geeft mij een enorme rust in mijzelf die ook merkbaar is voor mijn omgeving, zowel zakelijk als privé! 
Marlies is een mooi mens en vooral een vakvrouw in hart en nieren.

Antoinette Lammers 

“Het voel mij vrijer om een ballast aan regels en overtuigingen overboord te gooien.”

Tijdens de coaching stond Marlies naast me en keek met me mee. Rustig, warm, respectvol en met mij mee zoekend. Alle gevoelens mochten er zijn, kwetsbaarheid was vanzelfsprekend. Door haar leerde ik anders naar mezelf en naar anderen te kijken. Daar ondervind ik nog iedere dag plezier van.

Het is fijn om het gedrag van anderen beter te begrijpen en juist hun beeld van de wereld te ervaren. Het voelt veel vrijer om een pak ballast aan regels en overtuigingen langzaam overboord te gooien. Dit levert fijne en intense relaties op met de mensen om me heen. Ik val regelmatig terug op wat ik van haar geleerd heb.

Elly Kerkvliet

“Rustige, nuchtere en doortastende aanpak.”

Met behulp van oefeningen en gesprekken rondom zelfreflectie, ben ik mijn patroon gaan inzien en kan ik mijn verwachting steeds meer loslaten. Dat is nog steeds een leerproces maar ik herken het, kan erop reflecteren en ik kan er steeds beter naar handelen. De gesprekken zijn soms intensief maar daarna ben ik weer een stapje verder. Dit heeft mij sterker gemaakt en ik kan me nu beter richten op mijn persoonlijke groei. Marlies heeft een rustige, nuchtere en doortastende aanpak. Ze heeft een neutrale benadering, geeft geen mening haalt wel steeds het positieve eruit en geeft het gevoel je te steunen. Haar aanpak is op maat en er is de ruimte voor eigen tempo.

Simone Visscher.

“Uiteindelijk sta je zelf aan het roer.”

Coaching? Eerlijk gezegd moest ik er even aan wennen.
Telkens die beruchte vraag, ‘wat maakt dat je ….? 😉

Marlies heb ik leren kennen als een warme, inspirerende en oprechte vrouw.
Wat Marlies heel goed doet is op het juiste moment de juiste open vragen stellen. Hierdoor kwam ik dicht bij mezelf. Dat zorgde voor mijn persoonlijke groei en heb ik in mijn werk eigenaarschap (terug) gevonden. Door de coachgesprekken met Marlies is mijn zelfvertrouwen gegroeid en mijn werkplezier werd vergroot. Het is heerlijk om terug te kijken naar deze periode. Het heeft mij als mens veranderd, bewuster gemaakt van wie ik ben, wat ik wil en waar ik voor sta.

Ook de opleiding van Marlies, die zich richtte op het ontwikkelen van een ‘coachende attitude’ heeft mij enorm geholpen om coachende vaardigheden en tools toe te passen in mijn dagelijkse werk.

In een groep zorgt Marlies ervoor dat alle deelnemers ‘aan staan’ en zorgt ze voor verbinding in de groep. Ze confronteert je waardoor je écht naar je zelf toe gaat want uiteindelijk sta je zelf aan het roer!
Dankbaar dat ik kennis heb mogen maken met deze eigenwijze coach!

Leonie Swolfs

Lees hier het online artikel uit ‘Thuis in het Verpleeghuis’. Interview met Leonie Swolfs van Savant Zorg: ‘Meerwaarde van verpleegkundig leiderschap is betere kwaliteit’. 

 

“De inspiratieavonden zijn een aanrader voor iedereen!”

Gisteren heb ik de inspiratieavond ‘En nu IK’ van Marlies en Eric mogen bijwonen. Wat was dat een heerlijke avond met twee ontzettend mooie, energieke en bevlogen mensen. Ik heb genoten van hun prachtige verhalen, thema’s en anekdotes. Inspiratie ten top! Een cadeautje en een aanrader voor iedereen.

Vivian Knechten

Deelnemers over teamcoaching

“Marlies is een fijn mens dat snel tot de kern komt. Door haar professionele aanpak voelde iedereen zich veilig, betrokken en werden zaken met elkaar gedeeld en besproken. Teamleden weten weer hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en staan andermaal in de juiste kracht om samen er voor JongNL zoveel mogelijk uit te halen”

JongNL Limburg is de koepelorganisatie voor 39 plaatselijke ‘jeugdclubs’ in Limburg. Bij JongNL begeleiden opgeleide vrijwilligers wekelijkse activiteiten van kinderen in hun vrije tijd. Samenwerken, respect, vertrouwen en je veilig voelen vormen de basis voor samen spelen, plezier, creativiteit en natuurbeleving. JongNL levert een bijdrage aan het positief opgroeien van kinderen en stimuleert de veelzijdige ontwikkeling.

De koepelorganisatie beschikt over een bureauteam (3,1 FTE) met als taken: kwaliteitsbevordering plaatselijke afdelingen, vernieuwing en innovatie van het jeugdwerk, verzorgen van opleidingstrajecten voor vrijwilligers en het aanbieden van provinciale ledenactiviteiten. JongNL Limburg is een door de provincie Limburg erkende maatschappelijke organisatie.

Het bureauteam van JongNL Limburg benaderde Marlies Kusters voor een coachingstraject. Na twee jaar corona was er behoefte aan reflectie en een hernieuwde positieve start. In vier bijeenkomsten heeft Marlies ieder van ons weer in zijn/haar kracht gezet. Dat resulteerde in een gezamenlijke teamvisie, verbeterde structuur van de werkbesprekingen, een workshop feedback geven en goede afspraken voor de toekomst.

Marlies is een fijn mens dat snel tot de kern komt. Door haar professionele aanpak voelde iedereen zich veilig, betrokken en werden zaken met elkaar gedeeld en besproken. Teamleden weten weer hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en staan andermaal in de juiste kracht om samen er voor JongNL zoveel mogelijk uit te halen.

Léon Hoenen
Coördinator JongNL Limburg.

‘Marlies heeft aangesloten bij het proces waar het team zich op dat moment bevond en haalde ‘de onderstroom’ naar boven.’

Marlies betrekt iedereen er goed bij (geen ruimte om achterover te hangen), to the point, observeert goed en pakt door, bereidt zich goed voor en haakt ook in op wat er in team speelt, is een eerlijk, rustig en fijn persoon en stelt zichzelf ook kwetsbaar op, is deskundig en onbevooroordeeld. 

Team Maasschriksel

We hebben, met Marlies Kusters als teamcoach, een teamcoachingtraject doorlopen. Het waren bijeenkomsten die open en transparant waren en waar zaken bespreekbaar werden gemaakt. Er was veiligheid en vertrouwen om die uitdagende onderwerpen met elkaar te bespreken. Marlies heeft aangesloten bij het proces waar het team zich op dat moment bevond en haalde ‘de onderstroom’ naar boven. Ze liet kundigheid zien in het groepsprocessen. En onderbouwt dit met duidelijke theoretische kennis.
Het voelt alsof we er nu weer samen staan.
Ik, persoonlijk, heb het als prettig ervaren dat er ruimte was om na afloop te kunnen sparren, wat er nu nodig, om als team weer te gaan bouwen.

Rigje Severins( teamleider) Maasschriksel

‘Hierin nam Marlies het team mee op een prettige maar ook dynamische wijze.’

Afgelopen jaar hebben we team- coaching gevolgd met het team van Atelier Pikas-zo samen met Marlies Kusters. In eerste instantie waren we echt op zoek naar de “hulp” vraag van het team. Op het gebied van werkplezier gaf het team een cijfer 9, je zou denken dat alles dan goed zou gaan.Toch was dit niet zo, er waren onderliggende frustraties en in de communicatie naar elkaar lag ook een vraag. Samen met Marlies zijn we met het team langzaam op zoek gegaan naar de kern van het probleem. Hierin nam Marlies het team mee op een prettige maar ook dynamische wijze. Door middel van oefeningen, maar ook door uitleg te geven hoe patronen/ervaringen/verleden wat maakt hoe je bent maakte dat het team een stuk bewustwording kreeg.
Een mooi moment was toen we bij de laatste sessie elkaar complimenten gingen geven aan elkaar, maar daarnaast ook complimenten in ontvangst mochten nemen.
Dit was niet makkelijk voor iedereen, uiteindelijk ging iedereen met een positief en goed gevoel naar huis.
We hebben de team coaching op een fijne manier afgerond, de notities hangen als herinneringen maar ook als reminder op.

Team Pikas-zo

 

‘Haar aanpak kenmerkt zich door het laten “ontwaken” van het eigen inzicht en kracht van het team.’

Marlies begeleid mijn team (en mij) bij de verdere professionalisering en onderlinge samenwerking. Haar aanpak kenmerkt zich door het laten “ontwaken” van het eigen inzicht en kracht van het team en teamleden. Uiteindelijk zit daar de veranderkracht.  Ze luistert goed en vraagt door. Ze heeft daarbij ook goed zicht op onderstromen/zaken die niet worden gezegd. Ze vat goed samen en vertaald de vraag naar een concrete gestructureerde aanpak waarbij het team in de lead blijft. Haar zeer ruime kennis en ervaring met de zorg geeft daarbij een extra dimensie. 

“Door haar heldere analyses weet Marlies beweging te bewerkstelligen bij transities.”

Marlies bezit een stijl van teamcoaching waarbij ze de kwaliteit bezit om steeds weer te wisselen tussen afstand en nabijheid. Ze observeert wat er aan de hand is en houdt rekening met de context. Ze kijkt naar deze context, in het nu, het verleden en heden. Hierdoor is zij in staat om een heldere analyse te geven, waardoor er beweging kan ontstaan in transities. Het steeds weer vooruitdenken tijdens de teamcoachings, in combinatie met de switch tussen hart en hoofd is bij haar een krachtige combinatie. 

“Marlies heeft een professionele visie en aanpak die werkt voor ons allemaal!”

De samenwerking met Marlies hebben we als erg positief ervaren. Ze heeft cliënten en ons als medewerkers aangehoord, goed gekeken naar de huidige situatie in Belfeld en hier zonder oordeel op gehandeld. Ze heeft veel actiepunten kunnen concluderen en deze uitgezet binnen de mogelijkheden die ze heeft. Ze heeft een professionele visie en aanpak die werkt voor ons allemaal.

Care-Plus, Team Belfeld.

“Van persoonlijke ontwikkeling naar teamontwikkeling.”

Team Welzijn is echt gegroeid als een team! Marlies zorgde ervoor dat er een nieuwe wereld open ging voor ons. Eerst kijkend naar jezelf als persoon; “Wie ben ik nou eigenlijk als persoon? Wat heb ik voor kwaliteiten? Wat is mijn plaats binnen het team?” Dan kijkend naar het team: “Wat maakt dat we doen zoals we het doen? Wat is ieders bijdrage aan het team en wat zijn patronen binnen ons team.” Met als resultaat een mooie verbinding in ons team.

Marlies confronteert je waardoor je echt naar je zelf toe gaat; jouw taak, jouw eigenheid. Maar –  jeetje – wat leverde dat veel op voor ons! Verder hebben we veel geleerd over hoe we vragen moeten stellen in een gesprek. Dit passen we dagelijks toe in is ons werk met de vrijwilligers en de cliënten.

Zo kunnen wij weer trots zijn op onszelf en op ons als team!

Team Welzijn Savant

Lees hier het online artikel uit ‘Thuis in het Verpleeghuis’. Interview met een zorgprofessional van Savant Zorg: ‘Meerwaarde van verpleegkundig leiderschap is betere kwaliteit’. 

 

“Samen met een team op zoek naar de kern.”

Marlies is spontaan en staat open voor de ander. Vanuit oprechte interesse kan ze op een respectvolle manier verbinding met je maken.  Met haar warme en betrokken persoonlijkheid gaat ze samen met een team op zoek naar de kern. Om van daaruit een positieve ontwikkeling in gang te zetten naar een gewenste verandering en/of een gezamenlijk doel. Tijdens dit proces blijft ze oog houden wat een ieder beweegt en ieders inbreng. Daarbij schenkt ze ruime aandacht voor gevoelens en gedachten van de ander waarbij ze zichzelf ook kwetsbaar durft op te stellen.

Haar gedrevenheid en passie werkte op mij inspirerend en motiverend.

Edwin van Gerven.

‘Werken vanuit de bedoeling.’
‘Met hart en hoofd.’
‘Intelligente ongehoorzaamheid’
‘The why… van dingen.’

Dit zijn een aantal kreten van Marlies, die ons als team, bij aanvang van zelforganisatie, door het bos de bomen lieten zien. Marlies gaf ons zinvolle aanwijzingen en tips! De teamagenda kreeg structuur en vergaderingen werden effectiever. Ook de teamcoachsessies hadden inhoud en brachten ons steeds een stapje verder.

Annelies Bax, zelforganiserend team 1-3 SWZ Zonhove

“Marlies laat ons op een vernieuwende wijze nadenken. Dat zet aan tot denkprocessen die ons dan weer een stapje verder brengen.”

Als team hebben we de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit is mede te danken aan de ondersteuning van Marlies in dit proces. Marlies heeft een enorme bagage aan tools in haar bezit. Dat maakt dat zij ons steeds op een vernieuwende wijze laat nadenken. Dit zet aan tot allerlei denkprocessen die ons dan weer een stapje verder brengen. Haar sterke kant is dat ze goed kan luisteren, de vraag vertaalt en neerzet, en dan met allerlei mogelijkheden komt. Maar het wel helemaal bij ons en van ons laat zijn. 

Groetjes Miranda, Lillian en Rachel. De Viersprong Someren.

“Dankzij Deep Democracy ontstonden mooie gesprekken.”

De begeleiding van Marlies tijdens ons kwartaaloverleg met het strategisch team, de strategisch adviseurs en de ontwikkelcoaches was professioneel, aangenaam en deskundig.

Via Deep Democracy methodiek ontstonden mooie gesprekken. Zij had oog voor zowel wat er gezegd werd als wat niet gezegd werd, vroeg door waar nodig en had een belangrijke bijdrage aan het bewaken van de vrije ruimte, zodat iedere visie gedeeld kon worden. Het was een mooie dag!

Jody Cath

“Met respect voor verschillen, zoekt Marlies naar de verbinding.”

Marlies ondersteunt zelforganiserende teams door hen zelfvertrouwen te geven, eigenaarschap te pakken en zich te ontwikkelen als team. Zij kijkt daarbij goed wat ieder team nodig heeft om verder te groeien. Marlies is hierin een prettige gesprekspartner of gespreksleider.

Marlies zoekt naar de vraag achter de vraag en gaat zonder vooroordeel het gesprek aan. Met respect voor de verschillen zoekt Marlies naar de verbinding. Marlies heeft ons kennis laten maken met de Deep Democracy-methode. Een mooie dialoogvorm waarin op een respectvolle manier ruimte is voor ieders mening en tegenstellingen. Marlies voelt goed aan wat past bij een Rijnlandse organisatie.

Bertine van Winkel, strategisch adviseur besturende processen SWZ.

Reviews over Eric

“Ik heb wellicht in het afgelopen jaar bij de NLP Coach Opleiding meer over mijzelf nagedacht dan de overige 44 jaar bij elkaar.”

Elk jaar volg ik diverse cursussen, maar geen enkele cursus heeft zo’n diepe indruk op mij gemaakt als dit traject. Ik noem dit ook een traject en geen cursus, want die term doet afbreuk aan het geheel.

Het geheel omvat ook jouw individuele coachmomenten. Elke keer was dat voor mij “spannend”… vanwege de vraag: “Waar zou het over zijn gegaan als ik weer naar huis ga?” Dat noem ik nog eens inspirerend! 

Petra Gommans, financieel directeurPetra Gommans, review NLP Coach Opleiding Eigenwijze Coach Weert 

 

“Gaandeweg zie, hoor en voel ik de dingen anders en ben ik dichter bij mijn kern gekomen.”

Eric is een coach en trainer die buiten de gebaande wegen gaat en er niet wars van is om iets anders te doen dan ‘het gebruikelijke’. En juist dat sprak mij vanaf het eerste moment enorm aan. Diep van binnen wist ik dat dit typische van Eric wel eens een juiste zou kunnen zijn om mij in beweging te krijgen… 

Eric ziet iemand écht, de persoon die verstopt zit achter al de vaste patronen en overlevingsmechanismen; hij heeft vrij snel door hoe iemand diep van binnen is. Ik heb het niet over een coach die de coachtrucjes uit het boek doet, maar iemand die een coach in hart en nieren is. Ondanks vaste, hardnekkige, patronen blijft Eric zonder oordeel. Hij confronteert en irriteert; beiden waren nodig om mij te triggeren en om mij uiteindelijk in beweging te krijgen.

Hij daagt mij uit om verder uit mijn comfortzone te stappen. Het is dan ook een kracht van Eric om met mijn weerstand om te kunnen gaan, hij confronteert en spiegelt op die momenten ongenuanceerd, hetgeen mij in beweging zet. Het geloof en vertrouwen van Eric in mij, de onderlinge wisselwerking heeft al veel doorbroken en zorgt ervoor dat ik op veel gebieden niet meer te vergelijken ben met anderhalf jaar geleden. Gaandeweg zie, hoor en voel ik de dingen anders, ben ik weer dichter bij mijn kern gekomen… en nog steeds ben ik meer daar naartoe aan het bewegen. De vele lagen verstopt over mijn kern, mijn ‘ik’, worden steeds verder afgepeld en mijn leven wordt naar een mooi hoger identiteitsniveau gebracht, daar waar ik weer in de kern gelukkig wordt en geloof en vertrouw op mijn ik.  De mail in die ik  in het voorjaar 2019 naar Eric stuurde om eens kennis te komen maken, is waarschijnlijk de beste stap die ik in jaren heb gezet voor mijzelf. Mijn leven is weer kleur aan het krijgen! 

Sabine Dieteren locatiemanager MIK

Voor meer informatie of vragen bel me gerust.  
Sabine Dieteren, tel.: 06-11471562

“Ik ben een eerlijker en beter persoon geworden.”

Ik heb mezelf beter leren kennen en ik heb geleerd hoe je oplossingen kunt vinden voor ieder probleem. Ik ben een eerlijker en beter persoon geworden. Ik heb een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. De NLP coach opleiding is een intensief traject waarin je eerlijk tegen jezelf ‘moet’ zijn en eerlijk tegen anderen ‘mag’ zijn.

Als je meer wilt weten, mail gerust naar: info@dakepello.nl

“Hij weet goede groepsvorming tot stand te brengen en zorgt voor resultaat”

Ik heb de persoonlijke ontwikkelingscursus gevolgd bij Eric, de eigenwijze coach in Weert. Ik ben erg enthousiast over zijn aanpak en zijn persoonlijke aandacht. Hij weet goede groepsvorming tot stand te brengen en zorgt voor resultaat. Bijzonder aan hem vind ik dat hij echt alles op eigen wijze doet, tegelijkertijd is hij authentiek en origineel.

Resultaat: groei in leiderschapscapaciteiten.

Als je meer wilt weten, mail gerust naar: dick.van.aggel@medicura.nl

“.. geprikkeld om buiten mijn comfortzone te treden en bewustere keuzes te maken.”

Ik ben tijdens één-op-één coachsessies en tijdens de NLP-Coachopleiding door Eric geprikkeld om buiten mijn comfortzone te treden en bewustere keuzes te maken. Dat heeft ertoe geleid dat ik geleerd heb waar ik voor sta en dat ik steeds meer vanuit deze visie opereer en op basis daarvan keuzes durf te maken. Ik gun iedereen zo’n groeiproces!

Wil je meer weten bel of mail me gerust 06-13709309, kristatheelen@hotmail.com

“Door de opleiding ben ik veel beter in staat om te sturen.”

Met Eric naar een hoger plan.

Door de opleiding en zeker ook door de coaching is het mij gelukt om op MIJN hoger plan te komen. Eric confronteert, inspireert en geeft duiding.

Tegelijkertijd begeleid hij je in zelf doen en eigen verantwoordelijkheid nemen, want je moet het wel zelf doen!

Door de opleiding ben ik veel beter in staat om te sturen.

In de eerste plaats mezelf en vervolgens de ander. Juist omdat ik meer en vooral andere perspectieven heb leren kennen.

Het is echt een reis naar binnen die ik iedereen zou gunnen; door die reis ben je in staat om op je eigen next level te komen, zowel op het niveau van vaardigheden als op het niveau van de waarden die je wil naleven.

Wil je mijn verhaal horen en waarom Eric degene is die je naar een next level brengt? Mail of bel me gerust; m.absil@planet.nl 06-52583220

“Eric laat je de ´vierde dimensie´ van jezelf zien.”

Ik ken Eric inmiddels al bijna 20 jaar. Zijn kwaliteit zit hem voor mij vooral in het feit dat hij gedurende die lange periode toch steeds weer vernieuwend, verfrissend en spiegelend opereert. Hij slaagt er in, om mij steeds een dimensie te laten zien die ik op eigen kracht niet ontdek. Een gesprek of sessie met Eric is altijd inspirerend, zet aan tot nadenken en prikkelt tot actie. Eric laat je de „vierde dimensie“ van jezelf zien.

André van Reijen, Plus ondernemer in Veldhoven
Supermarkt van het jaar 2014.

Als je meer wilt weten, mail gerust naar: andre@van-reijen.nl

“Dit doet hij op een prikkelende en waar nodig positief kritische manier.”

In de 1 op 1 sessies laat Eric me iedere keer weer zelf tot nieuwe inzichten komen die me verder helpen. Dit doet hij op een prikkelende en waar nodig positief kritische manier. De trainingsdagen op De Hoeve zijn een ware verrijking en kijk ik iedere keer weer naar uit. Ik ben blij dat Eric op mijn pad is gekomen en ik ben nog lang niet uitgeleerd.

Als je meer wilt weten, mail gerust naar: paulienvanmierlo@flexiblebuyers.nl

“Deze coachopleiding is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar ontwikkeling of ont-wikkeling!”

Eric heeft alle elementen maar ook uitersten in zich om een goede coach te zijn. Luisteren en confronteren. Soms een knuffel en soms een onverwachte linkse. No-nonsense maar ook diepgaand. Hij biedt hulp, maar vraagt ook verantwoordelijkheid. Weet uit basale zaken een dieper gelegen kern te raken.

Zeer prettig, zonder dat “lief zijn” een doel op zich is. Je krijgt van hem geen vis maar hij leert je vissen. De prijs-kwaliteitsverhouding van het hele traject is super. Ik kan oprecht zeggen dat het NLP-coach traject me veel heeft gebracht, zowel zakelijk als privé.

Als je meer wilt weten, mail gerust naar: rm@logistiekverbeteren.com

“Met Eric als coach krijg je inzichten en veel vertrouwen zodat je uiteindelijk zelf stappen kunt én durft te zetten.”

Ik heb Eric meegemaakt als trainer én coach. Als trainer is het heerlijk te ervaren dat Eric beschikt over een gigantische vakkennis en deze kennis inspirerend kan overbrengen op de groep. Je gaat naar huis met veel informatie en nog meer energie. Als coach heb ik Eric ervaren als betrokken, inlevend en soms confronterend. Maar altijd gericht op een persoonlijke groei voor mij als klant. Met Eric als coach krijg je inzichten en veel vertrouwen zodat je uiteindelijk zelf stappen kunt én durft te zetten.

Als je meer wilt weten, mail gerust naar: marjo@vonkcoaching.nl

“Ik volg mijn hart en ik blijf mezelf.”

Dat doe ik door consequent, vasthoudend en gedisciplineerd te zijn. En vooral met dichte eindjes: geen woorden maar daden. Dit zijn onderwerpen waaraan ik blijvend moet werken. Door Eric krijg ik hulpbronnen aangereikt en vind ik de juiste tools om mijn doelen te behalen. Hij geeft me enorm veel positieve energie waardoor ik in een prettige levenswijze beland. Al met al leer ik zo ‘de ware Jo’ te zijn en te blijven!