De klant vertelt over Marlies

“De NLP coach opleiding biedt veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer doordat je zelf ook gecoacht wordt.”

Het waren inspirerende Trainingsdagen! De persoonlijke verhalen en kwetsbaarheid van de trainers vond ik waardevol. Er was een goede balans tussen zitten/luisteren en oefenen. De oefeningen en (thuis)opdrachten waren prettig en zorgden voor diepgang. En met name de modelleeropdracht vond ik hierin een extra toevoeging. Het feit dat de cursus is verdeeld over 10 maanden, inclusief de persoonlijke coaching en de afspraken met buddy’s, zijn de aanzet tot een persoonlijke verandering en als ontwikkeling tot coach. Er is een fijne sfeer en er word alles aan gedaan om alle deelnemers een veilig en fijn gevoel te geven. Er is zowel aandacht voor de NLP stof als voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is veel meer dan aanleren van de NLP stof. De nadruk ligt vooral bij de inspiratie die je aanzet tot groei. De oefenavonden met je eigen coachklant, met feedback van de trainers, liet ervaren hoe je als coach was gegroeid! Verder ben ik geprikkeld door de ontelbare metaforen en live demo’s, die werden verteld en gegeven door de trainers. 

Chanou Moonen Docente Primair Onderwijs

“Ik heb mijn eigen IK en mijn veerkracht weer teruggevonden.”

NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap; wat een mooie ‘eye opener’ is deze opleiding… 
In de coronaperiode liep ik vast op het werk. Waar was mijn veerkracht gebleven? Op de werkvloer gebeurden dingen waarvan ik dacht: “Dit past niet meer bij mij. Wat ga ik nu doen? Een andere baan zoeken?”

Marlies heeft mij in het groepsproces – maar zeker ook individueel – weer in mijn kracht gezet. Ze heeft mij de tools gegeven om de mooie kanten van het werk weer te zien en te ervaren wat ik op de werkvloer kan betekenen voor een ander. Door haar warme en rustige benadering heeft ze me geholpen, zodat ik in de spiegel weer mijn eigen “Ik” herkende en mijn “veerkracht” kon terugvinden. Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en werkplezier. Hierdoor zie ik nu op een ander manier hoe mooi het is om in de zorg te werken en dat je elkaar kunt inspireren! 

Sandra Kusters, verzorgende IG, Savant-Zorg Sonnehove  Sandra Kusters Savant Zorg Sonnehove NLP opleiding Persoonlijk Leiderschap Zorg

“Marlies laat ons op een vernieuwende wijze nadenken. Dat zet aan tot denkprocessen die ons dan weer een stapje verder brengen.”

Als team hebben we de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit is mede te danken aan de ondersteuning van Marlies in dit proces. Marlies heeft een enorme bagage aan tools in haar bezit. Dat maakt dat zij ons steeds op een vernieuwende wijze laat nadenken. Dit zet aan tot allerlei denkprocessen die ons dan weer een stapje verder brengen. Haar sterke kant is dat ze goed kan luisteren, de vraag vertaalt en neerzet, en dan met allerlei mogelijkheden komt. Maar het wel helemaal bij ons en van ons laat zijn. 

Groetjes Miranda, Lillian en Rachel. De Viersprong Someren.

“Door haar heldere analyses weet Marlies beweging te bewerkstelligen bij transities.”

Marlies bezit een stijl van teamcoaching waarbij ze de kwaliteit bezit om steeds weer te wisselen tussen afstand en nabijheid. Ze observeert wat er aan de hand is en houdt rekening met de context. Ze kijkt naar deze context, in het nu, het verleden en heden. Hierdoor is zij in staat om een heldere analyse te geven, waardoor er beweging kan ontstaan in transities. Het steeds weer vooruitdenken tijdens de teamcoachings, in combinatie met de switch tussen hart en hoofd is bij haar een krachtige combinatie. 

“In vijf sessies heb ik mijn werkplezier teruggevonden.”

Ik was de weg even kwijt. Mijn werkplezier was ver te zoeken. Dankzij daadkrachtige coaching van Marlies kan ik weer verder. In vijf sessies heeft zij mij inzichten gegeven waar ik nooit en te nimmer zelf achter zou zijn gekomen. En het mooiste vind ik nog dat ik zelfredzaam ben geworden omdat ik nu snap dat ik mijn eigen regie nooit meer uit handen mag geven.

Hans Knauff 

“Ik heb geleerd dat ík zelf degene ben die mijn leven richting kan geven.”

Veiligheid en vertrouwen staan voorop bij De Eigenwijze Coach Weert. Marlies is een fijne, lieve en eerlijke vrouw met veel kennis en kunde. De coachende manier van Marlies is zacht en vriendelijk, maar zeker niet betuttelend. Dat wat ik nodig heb krijg ik, een steuntje in de rug, een duwtje in de goede richting of een schop onder mijn kont. En altijd blijft het míjn proces en míjn verantwoordelijkheid om de stappen te zetten die ik nodig heb, zodat ik ervaar dat IK degene ben die mijn leven richting kan geven. 

Marieke Brok Marieke Brok 

“Door de NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap heb ik belemmerende patronen doorbroken.”

Door een aantal voorvallen in mijn leven hield ik alles onder controle. Hier was ik hélemaal klaar mee en intrinsiek gemotiveerd om dit te veranderen. 

Het is ongelooflijk, dat ik na twee lesdagen van de NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap en twee coachgesprekken bij Marlies, al zoveel patronen heb doorbroken. Op de een of andere manier is er bij mij op een knop gedrukt waardoor ik onbewuste patronen heb losgeweekt. Dit zijn patronen die ik al jaren had. Ik ben nog steeds verbaasd dat ik in zo’n korte tijd, zo een positieve draai aan mijn leven het kunnen geven. Wil je graag horen hoe dit is verlopen bel me dan gerust. 

Monique Hendriksen, verpleegkundige SWZ. Tel.: 06 51 21 87 24

Monique Hendriksen verpleegkundige SWZ 

“Marlies heeft een professionele visie en aanpak die werkt voor ons allemaal!”

De samenwerking met Marlies hebben we als erg positief ervaren. Ze heeft cliënten en ons als medewerkers aangehoord, goed gekeken naar de huidige situatie in Belfeld en hier zonder oordeel op gehandeld. Ze heeft veel actiepunten kunnen concluderen en deze uitgezet binnen de mogelijkheden die ze heeft. Ze heeft een professionele visie en aanpak die werkt voor ons allemaal.

Care-Plus, Team Belfeld.

“Van persoonlijke ontwikkeling naar teamontwikkeling.”

Team Welzijn is echt gegroeid als een team! Marlies zorgde ervoor dat er een nieuwe wereld open ging voor ons. Eerst kijkend naar jezelf als persoon; “Wie ben ik nou eigenlijk als persoon? Wat heb ik voor kwaliteiten? Wat is mijn plaats binnen het team?” Dan kijkend naar het team: “Wat maakt dat we doen zoals we het doen? Wat is ieders bijdrage aan het team en wat zijn patronen binnen ons team.” Met als resultaat een mooie verbinding in ons team.

Marlies confronteert je waardoor je echt naar je zelf toe gaat; jouw taak, jouw eigenheid. Maar –  jeetje – wat leverde dat veel op voor ons! Verder hebben we veel geleerd over hoe we vragen moeten stellen in een gesprek. Dit passen we dagelijks toe in is ons werk met de vrijwilligers en de cliënten.

Zo kunnen wij weer trots zijn op onszelf en op ons als team!

Team Welzijn Savant

Lees hier het online artikel uit ‘Thuis in het Verpleeghuis’. Interview met een zorgprofessional van Savant Zorg: ‘Meerwaarde van verpleegkundig leiderschap is betere kwaliteit’. 

 

“Dankzij Deep Democracy ontstonden mooie gesprekken.”

De begeleiding van Marlies tijdens ons kwartaaloverleg met het strategisch team, de strategisch adviseurs en de ontwikkelcoaches was professioneel, aangenaam en deskundig.

Via Deep Democracy methodiek ontstonden mooie gesprekken. Zij had oog voor zowel wat er gezegd werd als wat niet gezegd werd, vroeg door waar nodig en had een belangrijke bijdrage aan het bewaken van de vrije ruimte, zodat iedere visie gedeeld kon worden. Het was een mooie dag!

Jody Cath

“Vakvrouw in hart en nieren.”

Marlies heb ik leren kennen als een bijzondere collega. Gaandeweg onze samenwerking confronteerde ze mij op een zeer subtiele wijze met mijn 

leerpunten. Marlies leerde mij om open te staan voor de ander. Om de ander ruimte te geven en vertrouwen te hebben (‘Je kan het!’), zodat de ander meer zelfvertrouwen krijgt of meer verantwoordelijkheid neemt.
Ik leerde de ander om bewust te laten worden van ‘Waarom werk ik hier en voor wie doe ik het’? Marlies leerde me om oprechte aandacht te hebben voor die ander en vooral om erachter te komen wat hem of haar echt bezighoudt.
Dat leverde mooie, open en vooral ook emotionele gesprekken op waarbij je echt sámen een gepaste weg uit kunt stippelen voor de toekomst. Een toekomst die paste bij de medewerker maar ook bij de organisatie waarvoor wij destijds werkzaam waren. Ik heb heel veel van Marlies geleerd. Zaken die er echt toe doen! Ik pas ze nog steeds toe en dit geeft mij een enorme rust in mijzelf die ook merkbaar is voor mijn omgeving, zowel zakelijk als privé! 
Marlies is een mooi mens en vooral een vakvrouw in hart en nieren.

Antoinette Lammers 

“Uiteindelijk sta je zelf aan het roer.”

Coaching? Eerlijk gezegd moest ik er even aan wennen.
Telkens die beruchte vraag, ‘wat maakt dat je ….? 😉

Marlies heb ik leren kennen als een warme, inspirerende en oprechte vrouw.
Wat Marlies heel goed doet is op het juiste moment de juiste open vragen stellen. Hierdoor kwam ik dicht bij mezelf. Dat zorgde voor mijn persoonlijke groei en heb ik in mijn werk eigenaarschap (terug) gevonden. Door de coachgesprekken met Marlies is mijn zelfvertrouwen gegroeid en mijn werkplezier werd vergroot. Het is heerlijk om terug te kijken naar deze periode. Het heeft mij als mens veranderd, bewuster gemaakt van wie ik ben, wat ik wil en waar ik voor sta.

Ook de opleiding van Marlies, die zich richtte op het ontwikkelen van een ‘coachende attitude’ heeft mij enorm geholpen om coachende vaardigheden en tools toe te passen in mijn dagelijkse werk.

In een groep zorgt Marlies ervoor dat alle deelnemers ‘aan staan’ en zorgt ze voor verbinding in de groep. Ze confronteert je waardoor je écht naar je zelf toe gaat want uiteindelijk sta je zelf aan het roer!
Dankbaar dat ik kennis heb mogen maken met deze eigenwijze coach!

Leonie Swolfs

Lees hier het online artikel uit ‘Thuis in het Verpleeghuis’. Interview met Leonie Swolfs van Savant Zorg: ‘Meerwaarde van verpleegkundig leiderschap is betere kwaliteit’. 

“Het voel mij vrijer om een ballast aan regels en overtuigingen overboord te gooien.”

Tijdens de coaching stond Marlies naast me en keek met me mee. Rustig, warm, respectvol en met mij mee zoekend. Alle gevoelens mochten er zijn, kwetsbaarheid was vanzelfsprekend. Door haar leerde ik anders naar mezelf en naar anderen te kijken. Daar ondervind ik nog iedere dag plezier van.

Het is fijn om het gedrag van anderen beter te begrijpen en juist hun beeld van de wereld te ervaren. Het voelt veel vrijer om een pak ballast aan regels en overtuigingen langzaam overboord te gooien. Dit levert fijne en intense relaties op met de mensen om me heen. Ik val regelmatig terug op wat ik van haar geleerd heb.

Elly Kerkvliet

“De inspiratieavonden zijn een aanrader voor iedereen!”

Gisteren heb ik de inspiratieavond ‘En nu IK’ van Marlies en Eric mogen bijwonen. Wat was dat een heerlijke avond met twee ontzettend mooie, energieke en bevlogen mensen. Ik heb genoten van hun prachtige verhalen, thema’s en anekdotes. Inspiratie ten top! Een cadeautje en een aanrader voor iedereen.

Vivian Knechten

“Samen met een team op zoek naar de kern.”

Marlies is spontaan en staat open voor de ander. Vanuit oprechte interesse kan ze op een respectvolle manier verbinding met je maken.  Met haar warme en betrokken persoonlijkheid gaat ze samen met een team op zoek naar de kern. Om van daaruit een positieve ontwikkeling in gang te zetten naar een gewenste verandering en/of een gezamenlijk doel. Tijdens dit proces blijft ze oog houden wat een ieder beweegt en ieders inbreng. Daarbij schenkt ze ruime aandacht voor gevoelens en gedachten van de ander waarbij ze zichzelf ook kwetsbaar durft op te stellen.

Haar gedrevenheid en passie werkte op mij inspirerend en motiverend.

Edwin van Gerven.

“Met respect voor verschillen, zoekt Marlies naar de verbinding.”

Marlies ondersteunt zelforganiserende teams door hen zelfvertrouwen te geven, eigenaarschap te pakken en zich te ontwikkelen als team. Zij kijkt daarbij goed wat ieder team nodig heeft om verder te groeien. Marlies is hierin een prettige gesprekspartner of gespreksleider.

Marlies zoekt naar de vraag achter de vraag en gaat zonder vooroordeel het gesprek aan. Met respect voor de verschillen zoekt Marlies naar de verbinding. Marlies heeft ons kennis laten maken met de Deep Democracy-methode. Een mooie dialoogvorm waarin op een respectvolle manier ruimte is voor ieders mening en tegenstellingen. Marlies voelt goed aan wat past bij een Rijnlandse organisatie.

Bertine van Winkel, strategisch adviseur besturende processen SWZ.

“Rustige, nuchtere en doortastende aanpak.”

Met behulp van oefeningen en gesprekken rondom zelfreflectie, ben ik mijn patroon gaan inzien en kan ik mijn verwachting steeds meer loslaten. Dat is nog steeds een leerproces maar ik herken het, kan erop reflecteren en ik kan er steeds beter naar handelen. De gesprekken zijn soms intensief maar daarna ben ik weer een stapje verder. Dit heeft mij sterker gemaakt en ik kan me nu beter richten op mijn persoonlijke groei. Marlies heeft een rustige, nuchtere en doortastende aanpak. Ze heeft een neutrale benadering, geeft geen mening haalt wel steeds het positieve eruit en geeft het gevoel je te steunen. Haar aanpak is op maat en er is de ruimte voor eigen tempo.

Simone Visscher.

“Duidelijke visie op (team)coaching en organisatieontwikkeling.”

Samenwerken met Marlies staat voor mij voor: diepgang, plezier, reflectie en resultaat. Marlies weet steeds weer terug te pakken naar de kern. Ze heeft een duidelijke visie op (team)coaching en organisatieontwikkeling. Als persoon creëert Marlies veiligheid met aandacht en liefde voor de ander waardoor er een verandering kan ontstaan.

Amanda van Bree

Amanda van Bree.

“Op weg naar een zelfsturend team weet Marlies natuurlijke talenten in te zette”.

Ik heb Marlies leren kennen als een integere, scherpzinnige, analytische en warme persoon, In de coaching heeft Marlies het vertrouwen gegeven om, op weg naar een zelfsturend team, ieders natuurlijke talenten in te zetten en het zichtbaar maken van elkaars kwaliteiten, waar nodig te ontwikkelen, om zo tot een sterk team te worden. Ze is voor mij een inspirator.

Ria Kastelijns

‘Werken vanuit de bedoeling.’
‘Met hart en hoofd.’
‘Intelligente ongehoorzaamheid’
‘The why… van dingen.’

Dit zijn een aantal kreten van Marlies, die ons als team, bij aanvang van zelforganisatie, door het bos de bomen lieten zien. Marlies gaf ons zinvolle aanwijzingen en tips! De teamagenda kreeg structuur en vergaderingen werden effectiever. Ook de teamcoachsessies hadden inhoud en brachten ons steeds een stapje verder.

Annelies Bax, zelforganiserend team 1-3 SWZ Zonhove

NLP practitioner worden?


De volgende NLP opleiding start september 2022