De klant vertelt over Marlies

Op deze pagina vind je reviews van deelnemers aan een van de drie opleidingen die De Eigenwijze Coach Weert aanbiedt.
Je leest hier ook reviews van klanten voor persoonlijke coaching en opdrachtgevers voor teamcoaching. 

Deelnemers over de NLP Coach Opleiding

‘Vrijer en blijer leven’

Ik kreeg vanmorgen een herinnering dat het gisteren precies één jaar geleden is dat wij de NLP-opleiding afsloten met die bijzondere avond in jullie tuin. Een afsluiting van een intense periode, maar eigenlijk was het geen afsluiting maar het begin van een ‘vrijer en blijer leven’. Precies dat wat ik voor ogen had toen ik voor de eerste keer bij jullie door de poort liep. 

Elke dag ben ik nog dankbaar dat ik mijzelf dit cadeau heb gegund destijds. Jullie begeleiding, jullie duwen op de knopjes, maar vooral jullie energie heeft mij echt verder gebracht. Ik maak andere keuzes, de keuzes die ík wil maken. Ik heb het woord ‘nee’ geleerd omarmen. Maar vooral ben ik blij met mezelf en alle unieke kwaliteiten die ik meeneem. Minder uit het veld geslagen als iets niet lukt, minder onzeker, minder veroordelend. Meer gelukkig, meer focus, meer open, meer in het nu. En daar wil ik jullie nogmaals voor danken. Dank je wel dat jullie mij hebben laten zien hoe goed ik ben. 

Christiaan van Roy                                                                                                                                                                                                                                                           

“Tot op de dag van vandaag zie ik het hele traject als een groot cadeau aan mezelf.”

In september 2021 ben ik gestart met de NLP Coachopleiding inclusief persoonlijke coaching. Ik wilde als professional groeien in effectief communiceren en coachingsvaardigheden. Dit bleek slechts een topje van de ijsberg van leeropbrengsten te zijn! Tot op de dag van vandaag zie ik het hele traject als een groot cadeau aan mezelf. De opleiding en coaching hebben me als professional, maar vooral als persoon enorm verrijkt

Om optimaal bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van een ander, is het essentieel dat je ook een coach van jezelf kunt zijn. Wie ben jij? Waar sta en ga jij voor? Wat is voor jou de essentie? Maar ook: Wat zijn jouw patronen? Waar zou jij in willen groeien? Wat kun je daarvoor inzetten?
 
Ik kijk anders naar de wereld om me heen. De wereld heeft meer kleur dan je denkt! Iedereen ziet ‘m door zijn of haar eigen bril. Hoe mooi is het als we af en toe eens elkaars brillen op zouden zetten?
Ik heb de afgelopen periode op een hele veilige en warme manier steeds opnieuw mogen vallen en opstaan. Zonder oordeel en vol vertrouwen is Marlies als coach naast me blijven staan.
 
In de NLP Coachopleiding staat je persoonlijke ontwikkeling centraal. Ik gun iedereen deze ont-moeting en ont-wikkeling van je eigen IK! Ga je mee op reis? 
 
Ellen Janssen, Schoolleider PO  
                                                                                                                                                                                                   
 

Geen trucje leren maar echt volledig doorleven van wat NLP en coaching is.”

Marlies heeft  oprechte interesse in de cursisten en mij als mentor. Ik vind het knap hoe zij met volledige openheid eenieder leert kennen en bij de hand pakt om samen door deze opleiding te wandelen. Ik kan echt genieten van de puurheid waarmee zij coacht en daarbij alles uit de kast haalt. Hierdoor laat Marlies haar eigen identiteit zien en is het een opleiding op ‘Eigen wijze’. Geen trucje leren maar echt volledig doorleven van wat NLP en coaching is. 

Roy Lambrechts.

“De NLP coach opleiding biedt veel aandacht aan de persoonlijke ontwikkeling van elke deelnemer doordat je zelf ook gecoacht wordt.”

Het waren inspirerende trainingsdagen! De persoonlijke verhalen en kwetsbaarheid van de trainers vond ik waardevol. Er was een goede balans tussen zitten/luisteren en oefenen. De oefeningen en (thuis)opdrachten waren prettig en zorgden voor diepgang. En met name de modelleeropdracht vond ik hierin een extra toevoeging. Het feit dat de cursus is verdeeld over 10 maanden, inclusief de persoonlijke coaching en de afspraken met buddy’s, zijn de aanzet tot een persoonlijke verandering en als ontwikkeling tot coach. Er is een fijne sfeer en er word alles aan gedaan om alle deelnemers een veilig en fijn gevoel te geven. Er is zowel aandacht voor de NLP stof als voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Het is veel meer dan aanleren van de NLP stof. De nadruk ligt vooral bij de inspiratie die je aanzet tot groei. De oefenavonden met je eigen coachklant, met feedback van de trainers, liet ervaren hoe je als coach was gegroeid! Verder ben ik geprikkeld door de ontelbare metaforen en live demo’s, die werden verteld en gegeven door de trainers. 

Chanou Moonen,
Leerkracht PO

 “Hier begon anderhalf jaar geleden een reis, die voor mij levensveranderend te noemen is.”

Na een bijzonder warm welkom bij de Eigenwijze Coach in Weert, werd ik op inspirende wijze door Marlies geïnformeerd over NLP en de NLP-coachopleiding. Hier begon anderhalf jaar geleden een reis, die voor mij levensveranderend te noemen is. Een reis waarbij Marlies meeloopt maar ik de kilometers weldegelijk zelf maak. Voorafgaand aan de opleiding maakte Marlies op zeer persoonlijke wijze kennis met mij. Met alle aandacht op “mijn reis” gericht.

Tijdens mijn eerste persoonlijke coaching maakte ik een wandeling met Marlies. Sindsdien staan de wegen die ik bewandel voor mij symbool voor dit hele traject: “mijn reis”.  Die weg startte hobbelig en met zandpaadjes waar ik kon graven waardoor er zelfs een stofwolk ontstond en ik even niet meer kon zien waar de weg uberhaupt was. Op dat moment kon ik blind vertouwen op Marlies. Ze is altijd dichtbij om me in de juiste richting te begeleiden. Nu loop ik steeds vaker over grote en verharde wegen. Stabiel en soms stralend met de neus richting de zon.

Ik ervaar Marlies als een mooi, puur en warm mens met veel kennis en ervaring. Ze is in staat om jouw wereld echt te begrijpen en je te begeleiden bij jouw persoonlijke coachvragen en persoonlijke groei. Ze coacht liefdevol en zacht en is oprecht betrokken. Ze is eerlijk en ook soms confronterend. Ze laat je reflecteren op jezelf, je gewoonten, je zijn, je denken en voelen. Dit alles doet ze, met recht op “eigen-wijze” te noemen.

De NLP coachopleiding van de Eigenwijze Coach geeft op een krachtige wijze inzicht over hoe wij de wereld om ons heen waarnemen en hoe we daarop vervolgens reageren. Het was een mooie reis om o.a. te ontdekken hoe je (onbewuste) gedragspatronen kunt  gaan herkennen, gebruiken en veranderen om specifieke en gewenste uitkomsten te bereiken. Tijdens de lesdagen worden theorie en praktijk-oefeningen aangenaam afgewisseld.

Deze opleiding is ontzettend waardevol op het gebied van zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling. Het bied je veel bagage die je altijd meedraagt tijdens jouw reis. Het is fijn om de coachvaardigheden in te kunnen inzetten op je werk. Zowel in een leidinggevende of coördinerende functie als gewoon in samenwerking met anderen in uitvoerende processen. Je leert de wereld ook eens vanuit de vele andere wegen bekijken, en nieuwe wegen ontdekken! Ik gun eigenlijk gewoon iedereen een traject als dit!

Er is ook op een unieke wijze aandacht voor het groepsproces tijdens deze opleiding. De lesdagen zijn soms intensief maar doordat je samen een lange dag doorbrengt met gezelligheid aan tafel en momenten ontspanning, is er tijd om elkaar echt te leren kennen. Je bouwt een bijzondere, vertrouwde band met elkaar op die ik nooit eerder zo gevoeld heb tijdens een opleiding. De opleidingsdagen gecombineerd met de intensieve persoonlijke coaching hebben mij ontzettend veel gebracht.

Esther Heuts

                                                                                                                                                                                                     

 “Uniek is dat Marlies tussen de twee lesdagen een coachmoment met je inplant om je te helpen bij waar je op dat moment tegen aanloopt”
 
Na een effectief coachtraject dat ik met Marlies heb doorlopen, ben ik erg enthousiast geworden over NLP en de effectiviteit ervan. Zodoende ben ik begonnen aan de NLP coachopleiding. De lesdagen lijken lang te duren maar voelen zeker niet zo! Er is een fijne afwisseling tussen theorie en praktijk oefenen.
 
Iets unieks is dat Marlies tussen twee lesdagen een coachmoment met je inplant om je te helpen met waar je op dat moment tegenaan loopt. Hiermee maakt ze een sterke band met haar cursisten. Lesdagen voelen op die manier als een soort NLP familiedagen waar ik echt naar uitkeek. Een mooie opleiding voor diegenen die graag aan zichzelf willen werken en ook anderen willen helpen dit te doen. Gedurende de opleiding kun je al echt anderen coachen door alles wat je leert. Voor mij een heel mooi jaar waarin ik veel relaxter en positiever ben geworden!
 
Piet Nolting, recruiter
                                                                                                                                                                                               

 

Begin september 2022 begon ik met gezonde spanning aan de NLP coach opleiding.
Ik sta altijd open voor groei en ontwikkeling op professioneel en persoonlijke gebied. Tegelijkertijd voelt “groeien” als springen in het onbekende.

Nu, een jaar later, kan ik alleen maar zeggen dat de tijd voorbij is gevlogen. Ik kijk terug op een mooie, intensieve en leerzame “reis”. Een reis waarin ik veel heb geleerd over NLP, over mezelf, en over coaching. Coaching van de ander en coaching van mezelf.
Daarnaast heb ik een groep mooie mensen mogen leren kennen tijdens deze opleiding.

Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal. Gedurende de opleiding ga je, onder begeleiding van Marlies, de uitdaging met jezelf aan (Wie ben ik? Waar sta ik voor? Waar liggen mijn patronen? Wil ik deze doorbreken en hoe doe ik dat? Waar wil ik in groeien?).
Samenvattend: een mooi leerproces, waar ik dagelijks de vruchten van pluk!  

Evelien Smets, onderbouwcoördinator                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

Deelnemers over de NLP Master Practitioner Opleiding

“Een jaar NLP master practitioner zorgt ervoor dat je tot voorbij de oppervlaktelaag uitgedaagd wordt, op zoek naar het lijntje dat je steeds weer terugtrekt naar oude patronen. De master-opleiding brengt je nóg dichterbij jouw essentie; daar waar je in je kracht staat, als je congruent bent aan die essentie: jouw IK!”

Steeds weer was er ergens een onzichtbaar lijntje – waarvan ik voelde dat hij er was – maar ik kon hem niet duiden. “Iets” leek mij steeds weer terug te trekken, waardoor ik niet door kon gaan naar mijn gewenste situatie… En als ik er al kwam ,dan was dat voor even en viel ik weer snel terug in het oude patroon. Een jaar NLP master practitioner zorgt ervoor dat je tot voorbij de oppervlaktelaag uitgedaagd wordt, op zoek naar het lijntje dat je steeds weer terugtrekt: het onderbewuste.
Het brengt je nog dichterbij jouw essentie; daar waar je in je kracht staat als je congruent bent aan die essentie: jouw ik! Mijn coach-rugzak is flink uitgebreid met ontzettend mooie en bovenal effectieve interventies Elke lesdag was het weer genieten van de materie en de processen.

Gedurende het jaar word je geprikkeld om nog meer lagen af te pellen en nog dichterbij jouw pure “Ik” uit te komen. Geen eenvoudige weg, maar wel een ontzettend leerzame weg: samen met een mooie groep mensen onder de liefdevolle, warme begeleiding van Marlies. De persoonlijke coachsessies lagen in het verlengde daarvan: liefdevol prikkelend. Met respect voor het proces waarin je zit als coachee. 

Als je het aandurft om nog wat lagen weg te halen, pm je nog meer naar je kern toe te bewegen en als coach een laag te dieper te kunnen gaan met je coachee: dan raad ik het je zeker aan om eens in gesprek te gaan met Marlies!

Sabine Dieteren
Opbouwwerker en Klauwmevrouw

“Door de NLP master opleiding heb nog meer inzichten vergaard. Dankzij de tweede modelleeropdracht heb ik verder kunnen werken aan belemmerende overtuigingen op een dieper niveau. Zo heb ik geleerd om met meer liefde naar mezelf te kijken en het leven te zien als een proces.”

Tijdens de NLP practitioner opleiding vorig jaar heb ik een mooie groei doorgemaakt en mezelf beter leren kennen. Tegelijkertijd voelde ik dat er een ‘probleem achter het probleem’ zat en dat we niet altijd tot de kern kwamen. Ik besloot om de NLP master opleiding te volgen, waarbij we verder de diepte in gingen en ik heb kunnen werken met emoties, delen, kerntransformaties, tijdlijnen en systematisch werk. Hierdoor heb ik nog meer inzichten vergaard en door de tweede modelleeropdracht verder kunnen werken aan belemmerende overtuigingen op een dieper niveau. Zo heb ik geleerd om met meer liefde naar mezelf te kijken en het leven te zien als een proces. Ik heb geleerd om mezelf meer te uiten en te gaan staan voor waar ik in geloof. Ik heb geleerd dat ik invloed heb op mijn denken en gedrag en kan deze positief beïnvloeden. Verder kan ik genieten van én ben ik dankbaar voor de kleine dingen in het leven. Ik heb genoten van deze twee opleidingen en zal NLP altijd meenemen in mijn rugzak op mijn verdere reis van persoonlijke ontwikkeling.

Chanou Moonen
Leerkracht PO

“Wat heeft de NLP master opleiding mij ontzettend veel moois opgeleverd! Het was weer een geweldig NLP-avontuur met een mooie missie, inspirerende mensen en ongelooflijk boeiende materie”

Door een expert te modelleren, ben ik bewust geworden van het feit dat ik zelf ook een gevoel en plek heb. Daardoor heb ik ervaren waar mijn grenzen liggen. Ook al ben ik de NLP opleiding ooit gestart om voor die ander wat te betekenen. Toch  ben ik uitgedaagd om ook naar mezelf te kijken en van daaruit mijn plek gaan pakken. Én dat alles in verbinding met de ander. Bij de NLP-verdieping kwamen daar nog meer boeiende interventies erbij. Deze heb ik als ‘wonderlijk mooi’ mogen ervaren. Ik heb geleerd die vragen te stellen die werkelijk over de essentie gaan. En dat werken met mijn buddy’s: wat heb ik daar ontzettend van genoten. Kortom, het was weer een geweldig NLP-avontuur met een mooie missie, inspirerende mensen en ongelooflijk boeiende materie!

Annelies Kerkhofs
Begeleider gehandicaptenzorg

“Dankzij de NLP master opleiding snap ik dat kiezen voor jezelf niet egoïstisch is. Het wil niet wil zeggen dat de verbinding met de ander loslaat, maar dat je jezélf toevoegt.”

Zo op het einde van de NLP master opleiding ben ik steeds meer bewust wie ik ben. Ik snap en voel dat ik echt niet meer voor de ander wil en kan invullen. Omdat dit simpelweg bij de ander ligt en niet bij mij.

Herhaaldelijk werd er gezegd: “goed voor jezelf zorgen is het mooiste cadeau wat ik aan de andere kan geven.” Eigenlijk vond ik dit wel egoïstisch. Maar nu snap en ervaar ik dat goed voor jezelf zorgen ook samen kan gaan in samenwerking met de ander. Immers, als je kiest voor jezelf, ga je niet uit verbinding, maar voeg je jezelf juist toe!

Tijdens mijn werkzaamheden als coach binnen het onderwijs merk ik dat ik verschil kan maken. Met name omdat ik nu lef heb om dat wat ik observeer te benoemen. Ook als er daadwerkelijk cultuurverschillen zijn. En het mooiste is dat dit ook positief wordt ontvangen!

Verder heb ik genoten van het maken van de modelleeropdracht 2.0. Dit levert echt zóveel meer op voor jezelf. Waardoor ik nu, zonder te modelleren, veel van mijn medemensen kan leren.

Ik ervaar dat ik van meerwaarde kan zijn voor anderen. Ik maak inzichten los en creëer daardoor dat mensen bij hun eigen kracht komen. Ik voer andere en diepgaandere gesprekken die om de essentie gaan.

Ik neem nu volledig deel aan de wereld en lever zo mijn eigen bijdrage. Wauw wat een heerlijk gevoel!

Lilian Sak 
Docent VO

“Dankzij de NLP master opleiding, maak ik nog bewustere keuzes.”

Tijdens de NLP master opleiding is het mij gelukt om nóg bewustere keuzes te maken: nog beter te kiezen voor ‘IK’. Ik ken mijn kwaliteiten nu. Ik heb mijn issue’s doorleeft en doorvoelt, waardoor ik nu bewust – en soms al onbewust – kies voor ander gedrag. Gedrag dat past bij wie ik in de essentie ben: mijn eigen identiteit. Daardoor kom ik steeds meer in de flow. Kortom, ik groei!

Lianne van Hattum
Zelfstandig ondernemer Prowin

Deelnemers over de opleiding Persoonlijk Leiderschap

“Ik heb mijn eigen IK en mijn veerkracht weer teruggevonden.”

NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap; wat een mooie ‘eye opener’ is deze opleiding… 
In de coronaperiode liep ik vast op het werk. Waar was mijn veerkracht gebleven? Op de werkvloer gebeurden dingen waarvan ik dacht: “Dit past niet meer bij mij. Wat ga ik nu doen? Een andere baan zoeken?”

Marlies heeft mij in het groepsproces – maar zeker ook individueel – weer in mijn kracht gezet. Ze heeft mij de tools gegeven om de mooie kanten van het werk weer te zien en te ervaren wat ik op de werkvloer kan betekenen voor een ander. Door haar warme en rustige benadering heeft ze me geholpen, zodat ik in de spiegel weer mijn eigen “Ik” herkende en mijn “veerkracht” kon terugvinden. Het heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en werkplezier. Hierdoor zie ik nu op een ander manier hoe mooi het is om in de zorg te werken en dat je elkaar kunt inspireren! 

Sandra Kusters,
verzorgende IG, Savant-Zorg Sonnehove  Sandra Kusters Savant Zorg Sonnehove NLP opleiding Persoonlijk Leiderschap Zorg

“Door de NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap heb ik belemmerende patronen doorbroken.”

Door een aantal voorvallen in mijn leven hield ik alles onder controle. Hier was ik hélemaal klaar mee en intrinsiek gemotiveerd om dit te veranderen. 

Het is ongelooflijk, dat ik na twee lesdagen van de NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap en twee coachgesprekken bij Marlies, al zoveel patronen heb doorbroken. Op de een of andere manier is er bij mij op een knop gedrukt waardoor ik onbewuste patronen heb losgeweekt. Dit zijn patronen die ik al jaren had. Ik ben nog steeds verbaasd dat ik in zo’n korte tijd, zo een positieve draai aan mijn leven het kunnen geven. Wil je graag horen hoe dit is verlopen bel me dan gerust. 

Monique Hendriksen, verpleegkundige SWZ. Tel.: 06 51 21 87 24

Monique Hendriksen verpleegkundige SWZ 

Na twee gesprekken kwam de bewustwording steeds meer en kon ik het gaan toepassen in het dagelijkse leven.”

De afgelopen jaren had ik van alles meegemaakt waardoor ik mezelf een beetje kwijt was.

Wat ik wel deed was voor andere zorgen het liefst de hele dag.

Dit wilde ik doorbreken maar hoe? Marlies heeft mij hierbij heel erg geholpen. Na twee gesprekken met haar kwam de bewustwording steeds meer en kon ik het gaan toepassen in het dagelijks leven.

Marlies gaf me handvaten waar ik privé en werkgericht mee vooruit kon, nu zorg ik voor een ander om goed voor mezelf te zorgen.

Het is fijn om met Marlies in gesprek te gaan ze geeft je een warm gevoel en een luisterend oor!

Marlies Meeuwis, Welzijn coördinator woonzorgcentrum Sonnehove.  

Deelnemers over persoonlijke coaching

“In vijf sessies heb ik mijn werkplezier teruggevonden.”

Ik was de weg even kwijt. Mijn werkplezier was ver te zoeken. Dankzij daadkrachtige persoonlijke coaching van Marlies kan ik weer verder. In vijf sessies heeft zij mij inzichten gegeven waar ik nooit en te nimmer zelf achter zou zijn gekomen. En het mooiste vind ik nog dat ik zelfredzaam ben geworden omdat ik nu snap dat ik mijn eigen regie nooit meer uit handen mag geven.

Hans Knauff 

“Ik heb geleerd dat ík zelf degene ben die mijn leven richting kan geven.”

Veiligheid en vertrouwen staan voorop bij De Eigenwijze Coach Weert. Marlies is een fijne, lieve en eerlijke vrouw met veel kennis en kunde. De coachende manier van Marlies is zacht en vriendelijk, maar zeker niet betuttelend. Dat wat ik nodig heb krijg ik, een steuntje in de rug, een duwtje in de goede richting of een schop onder mijn kont. En altijd blijft het míjn proces en míjn verantwoordelijkheid om de stappen te zetten die ik nodig heb, zodat ik ervaar dat IK degene ben die mijn leven richting kan geven. 

Marieke Brok Marieke Brok 

“Vakvrouw in hart en nieren.”

Marlies heb ik leren kennen als een bijzondere collega. Gaandeweg onze samenwerking confronteerde ze mij op een zeer subtiele wijze met mijn leerpunten. Marlies leerde mij om open te staan voor de ander. Om de ander ruimte te geven en vertrouwen te hebben (‘Je kan het!’), zodat de ander meer zelfvertrouwen krijgt of meer verantwoordelijkheid neemt.

Ik leerde de ander om bewust te laten worden van ‘Waarom werk ik hier en voor wie doe ik het’? Marlies leerde me om oprechte aandacht te hebben voor die ander en vooral om erachter te komen wat hem of haar echt bezighoudt.
Dat leverde mooie, open en vooral ook emotionele gesprekken op waarbij je echt sámen een gepaste weg uit kunt stippelen voor de toekomst. Een toekomst die paste bij de medewerker maar ook bij de organisatie waarvoor wij destijds werkzaam waren. Ik heb heel veel van Marlies geleerd. Zaken die er echt toe doen! Ik pas ze nog steeds toe en dit geeft mij een enorme rust in mijzelf die ook merkbaar is voor mijn omgeving, zowel zakelijk als privé! 
Marlies is een mooi mens en vooral een vakvrouw in hart en nieren.

Antoinette Lammers 

“Het voel mij vrijer om een ballast aan regels en overtuigingen overboord te gooien.”

Tijdens de coaching stond Marlies naast me en keek met me mee. Rustig, warm, respectvol en met mij mee zoekend. Alle gevoelens mochten er zijn, kwetsbaarheid was vanzelfsprekend. Door haar leerde ik anders naar mezelf en naar anderen te kijken. Daar ondervind ik nog iedere dag plezier van.

Het is fijn om het gedrag van anderen beter te begrijpen en juist hun beeld van de wereld te ervaren. Het voelt veel vrijer om een pak ballast aan regels en overtuigingen langzaam overboord te gooien. Dit levert fijne en intense relaties op met de mensen om me heen. Ik val regelmatig terug op wat ik van haar geleerd heb.

Elly Kerkvliet

“De inspiratieavonden zijn een aanrader voor iedereen!”

Gisteren heb ik de inspiratieavond ‘En nu IK’ van Marlies en Eric mogen bijwonen. Wat was dat een heerlijke avond met twee ontzettend mooie, energieke en bevlogen mensen. Ik heb genoten van hun prachtige verhalen, thema’s en anekdotes. Inspiratie ten top! Een cadeautje en een aanrader voor iedereen.

Vivian Knechten

“Rustige, nuchtere en doortastende aanpak.”

Met behulp van oefeningen en gesprekken rondom zelfreflectie, ben ik mijn patroon gaan inzien en kan ik mijn verwachting steeds meer loslaten. Dat is nog steeds een leerproces maar ik herken het, kan erop reflecteren en ik kan er steeds beter naar handelen. De gesprekken zijn soms intensief maar daarna ben ik weer een stapje verder. Dit heeft mij sterker gemaakt en ik kan me nu beter richten op mijn persoonlijke groei. Marlies heeft een rustige, nuchtere en doortastende aanpak. Ze heeft een neutrale benadering, geeft geen mening haalt wel steeds het positieve eruit en geeft het gevoel je te steunen. Haar aanpak is op maat en er is de ruimte voor eigen tempo.

Simone Visscher.

“Uiteindelijk sta je zelf aan het roer.”

Coaching? Eerlijk gezegd moest ik er even aan wennen.
Telkens die beruchte vraag, ‘wat maakt dat je ….? 😉

Marlies heb ik leren kennen als een warme, inspirerende en oprechte vrouw.
Wat Marlies heel goed doet is op het juiste moment de juiste open vragen stellen. Hierdoor kwam ik dicht bij mezelf. Dat zorgde voor mijn persoonlijke groei en heb ik in mijn werk eigenaarschap (terug) gevonden. Door de coachgesprekken met Marlies is mijn zelfvertrouwen gegroeid en mijn werkplezier werd vergroot. Het is heerlijk om terug te kijken naar deze periode. Het heeft mij als mens veranderd, bewuster gemaakt van wie ik ben, wat ik wil en waar ik voor sta.

Ook de opleiding van Marlies, die zich richtte op het ontwikkelen van een ‘coachende attitude’ heeft mij enorm geholpen om coachende vaardigheden en tools toe te passen in mijn dagelijkse werk.

In een groep zorgt Marlies ervoor dat alle deelnemers ‘aan staan’ en zorgt ze voor verbinding in de groep. Ze confronteert je waardoor je écht naar je zelf toe gaat want uiteindelijk sta je zelf aan het roer!
Dankbaar dat ik kennis heb mogen maken met deze eigenwijze coach!

Leonie Swolfs

Lees hier het online artikel uit ‘Thuis in het Verpleeghuis’. Interview met Leonie Swolfs van Savant Zorg: ‘Meerwaarde van verpleegkundig leiderschap is betere kwaliteit’. 

Simone Visscher.

Deelnemers over teamcoaching

“Marlies is een fijn mens dat snel tot de kern komt. Door haar professionele aanpak voelde iedereen zich veilig, betrokken en werden zaken met elkaar gedeeld en besproken. Teamleden weten weer hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en staan andermaal in de juiste kracht om samen er voor JongNL zoveel mogelijk uit te halen”

JongNL Limburg is de koepelorganisatie voor 39 plaatselijke ‘jeugdclubs’ in Limburg. Bij JongNL begeleiden opgeleide vrijwilligers wekelijkse activiteiten van kinderen in hun vrije tijd. Samenwerken, respect, vertrouwen en je veilig voelen vormen de basis voor samen spelen, plezier, creativiteit en natuurbeleving. JongNL levert een bijdrage aan het positief opgroeien van kinderen en stimuleert de veelzijdige ontwikkeling.

De koepelorganisatie beschikt over een bureauteam (3,1 FTE) met als taken: kwaliteitsbevordering plaatselijke afdelingen, vernieuwing en innovatie van het jeugdwerk, verzorgen van opleidingstrajecten voor vrijwilligers en het aanbieden van provinciale ledenactiviteiten. JongNL Limburg is een door de provincie Limburg erkende maatschappelijke organisatie.

Het bureauteam van JongNL Limburg benaderde Marlies Kusters voor een coachingstraject. Na twee jaar corona was er behoefte aan reflectie en een hernieuwde positieve start. In vier bijeenkomsten heeft Marlies ieder van ons weer in zijn/haar kracht gezet. Dat resulteerde in een gezamenlijke teamvisie, verbeterde structuur van de werkbesprekingen, een workshop feedback geven en goede afspraken voor de toekomst.

Marlies is een fijn mens dat snel tot de kern komt. Door haar professionele aanpak voelde iedereen zich veilig, betrokken en werden zaken met elkaar gedeeld en besproken. Teamleden weten weer hoe ze het beste uit zichzelf kunnen halen en staan andermaal in de juiste kracht om samen er voor JongNL zoveel mogelijk uit te halen.

Léon Hoenen
Coördinator JongNL Limburg.

“Door haar heldere analyses weet Marlies beweging te bewerkstelligen bij transities.”

Marlies bezit een stijl van teamcoaching waarbij ze de kwaliteit bezit om steeds weer te wisselen tussen afstand en nabijheid. Ze observeert wat er aan de hand is en houdt rekening met de context. Ze kijkt naar deze context, in het nu, het verleden en heden. Hierdoor is zij in staat om een heldere analyse te geven, waardoor er beweging kan ontstaan in transities. Het steeds weer vooruitdenken tijdens de teamcoachings, in combinatie met de switch tussen hart en hoofd is bij haar een krachtige combinatie. 

“Marlies heeft een professionele visie en aanpak die werkt voor ons allemaal!”

De samenwerking met Marlies hebben we als erg positief ervaren. Ze heeft cliënten en ons als medewerkers aangehoord, goed gekeken naar de huidige situatie in Belfeld en hier zonder oordeel op gehandeld. Ze heeft veel actiepunten kunnen concluderen en deze uitgezet binnen de mogelijkheden die ze heeft. Ze heeft een professionele visie en aanpak die werkt voor ons allemaal.

Care-Plus, Team Belfeld.

“Samen met een team op zoek naar de kern.”

Marlies is spontaan en staat open voor de ander. Vanuit oprechte interesse kan ze op een respectvolle manier verbinding met je maken.  Met haar warme en betrokken persoonlijkheid gaat ze samen met een team op zoek naar de kern. Om van daaruit een positieve ontwikkeling in gang te zetten naar een gewenste verandering en/of een gezamenlijk doel. Tijdens dit proces blijft ze oog houden wat een ieder beweegt en ieders inbreng. Daarbij schenkt ze ruime aandacht voor gevoelens en gedachten van de ander waarbij ze zichzelf ook kwetsbaar durft op te stellen.

Haar gedrevenheid en passie werkte op mij inspirerend en motiverend.

Edwin van Gerven.

‘Werken vanuit de bedoeling.’
‘Met hart en hoofd.’
‘Intelligente ongehoorzaamheid’
‘The why… van dingen.’

Dit zijn een aantal kreten van Marlies, die ons als team, bij aanvang van zelforganisatie, door het bos de bomen lieten zien. Marlies gaf ons zinvolle aanwijzingen en tips! De teamagenda kreeg structuur en vergaderingen werden effectiever. Ook de teamcoachsessies hadden inhoud en brachten ons steeds een stapje verder.

Annelies Bax, zelforganiserend team 1-3 SWZ Zonhove

“Van persoonlijke ontwikkeling naar teamontwikkeling.”

Team Welzijn is echt gegroeid als een team! Marlies zorgde ervoor dat er een nieuwe wereld open ging voor ons. Eerst kijkend naar jezelf als persoon; “Wie ben ik nou eigenlijk als persoon? Wat heb ik voor kwaliteiten? Wat is mijn plaats binnen het team?” Dan kijkend naar het team: “Wat maakt dat we doen zoals we het doen? Wat is ieders bijdrage aan het team en wat zijn patronen binnen ons team.” Met als resultaat een mooie verbinding in ons team.

Marlies confronteert je waardoor je echt naar je zelf toe gaat; jouw taak, jouw eigenheid. Maar –  jeetje – wat leverde dat veel op voor ons! Verder hebben we veel geleerd over hoe we vragen moeten stellen in een gesprek. Dit passen we dagelijks toe in is ons werk met de vrijwilligers en de cliënten.

Zo kunnen wij weer trots zijn op onszelf en op ons als team!

Team Welzijn Savant

Lees hier het online artikel uit ‘Thuis in het Verpleeghuis’. Interview met een zorgprofessional van Savant Zorg: ‘Meerwaarde van verpleegkundig leiderschap is betere kwaliteit’. 

 

“Marlies laat ons op een vernieuwende wijze nadenken. Dat zet aan tot denkprocessen die ons dan weer een stapje verder brengen.”

Als team hebben we de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit is mede te danken aan de ondersteuning van Marlies in dit proces. Marlies heeft een enorme bagage aan tools in haar bezit. Dat maakt dat zij ons steeds op een vernieuwende wijze laat nadenken. Dit zet aan tot allerlei denkprocessen die ons dan weer een stapje verder brengen. Haar sterke kant is dat ze goed kan luisteren, de vraag vertaalt en neerzet, en dan met allerlei mogelijkheden komt. Maar het wel helemaal bij ons en van ons laat zijn. 

Groetjes Miranda, Lillian en Rachel. De Viersprong Someren.

“Dankzij Deep Democracy ontstonden mooie gesprekken.”

De begeleiding van Marlies tijdens ons kwartaaloverleg met het strategisch team, de strategisch adviseurs en de ontwikkelcoaches was professioneel, aangenaam en deskundig.

Via Deep Democracy methodiek ontstonden mooie gesprekken. Zij had oog voor zowel wat er gezegd werd als wat niet gezegd werd, vroeg door waar nodig en had een belangrijke bijdrage aan het bewaken van de vrije ruimte, zodat iedere visie gedeeld kon worden. Het was een mooie dag!

Jody Cath

“De inspiratieavonden zijn een aanrader voor iedereen!”

Gisteren heb ik de inspiratieavond ‘En nu IK’ van Marlies en Eric mogen bijwonen. Wat was dat een heerlijke avond met twee ontzettend mooie, energieke en bevlogen mensen. Ik heb genoten van hun prachtige verhalen, thema’s en anekdotes. Inspiratie ten top! Een cadeautje en een aanrader voor iedereen.

Vivian Knechten

“Met respect voor verschillen, zoekt Marlies naar de verbinding.”

Marlies ondersteunt zelforganiserende teams door hen zelfvertrouwen te geven, eigenaarschap te pakken en zich te ontwikkelen als team. Zij kijkt daarbij goed wat ieder team nodig heeft om verder te groeien. Marlies is hierin een prettige gesprekspartner of gespreksleider.

Marlies zoekt naar de vraag achter de vraag en gaat zonder vooroordeel het gesprek aan. Met respect voor de verschillen zoekt Marlies naar de verbinding. Marlies heeft ons kennis laten maken met de Deep Democracy-methode. Een mooie dialoogvorm waarin op een respectvolle manier ruimte is voor ieders mening en tegenstellingen. Marlies voelt goed aan wat past bij een Rijnlandse organisatie.

Bertine van Winkel, strategisch adviseur besturende processen SWZ.

“Duidelijke visie op (team)coaching en organisatieontwikkeling.”

Samenwerken met Marlies staat voor mij voor: diepgang, plezier, reflectie en resultaat. Marlies weet steeds weer terug te pakken naar de kern. Ze heeft een duidelijke visie op (team)coaching en organisatieontwikkeling. Als persoon creëert Marlies veiligheid met aandacht en liefde voor de ander waardoor er een verandering kan ontstaan.

Amanda van Bree

Amanda van Bree.

“Op weg naar een zelfsturend team weet Marlies natuurlijke talenten in te zette”.

Ik heb Marlies leren kennen als een integere, scherpzinnige, analytische en warme persoon, In de coaching heeft Marlies het vertrouwen gegeven om, op weg naar een zelfsturend team, ieders natuurlijke talenten in te zetten en het zichtbaar maken van elkaars kwaliteiten, waar nodig te ontwikkelen, om zo tot een sterk team te worden. Ze is voor mij een inspirator.

Ria Kastelijns

Gratis inspiratieavonden

Woensdag 17 jan 2024:

‘EN NU IK…..!’

Dinsdag 20 febr 2024:

‘EN NU IK….!’

Maandag 11 mrt 2024:

INFO AVOND: NLP OPLEIDINGEN