Persoonlijke coaching

Inhoudsopgave

Persoonlijke coaching

Coaching bij Marlies Kusters

Mijn persoonlijke inbreng met betrekking tot NLP coaching is;
‘Aandacht voor ik en de ander.’

Mijn aanpak bij een coaching traject begint met het bewust worden van jouw eigen model van de wereld en hoe jij vanuit je eigen drijfveren handelt. Daarnaast is er de mogelijkheid om door te gaan met de bewustwording van het model van de wereld van de ander en hoe jij middels interactie daarmee omgaat. Vervolgen spelen vragen als ‘hoe ga jij om met deze verschillen en diversiteit’ en ‘hoe kunnen deze helpend zijn in jouw leven’? 

Als coach werk ik eclectisch; De basis waarop ik coach ligt in het Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).Daarnaast maak ik gebruik van allerlei methode die op NLP aansluiten zoals Systemisch werk, MBIT(de meerder breinen integratie van het hoofd, hart en buik), trauma sensitief coachen, team-en organisatie coaching. Afhankelijk van wat de coachvraag is van de klant zet ik bovenstaande techniek in.

Bekijk ook eens het artikel: ‘Wat leer ik met NLP?’

Het resultaat van 1-op-1 coaching

De focus op jouw veranderingsproces staat tijdens de life coaching centraal. Verrassend snel leidt dit tot gedragsveranderingen die jou verder helpen om je doel te behalen. Het traject om dat doel te behalen, is voor iedereen anders. 

Je hervindt jouw innerlijke rust en zelfvertrouwen en ontwikkelt meer mededogen voor jezelf en anderen. Je maakt contact met de bron van je inspiratie waardoor je houding effectiever wordt en je antwoorden zult vinden op al lang sluimerende vragen.

Kernwoorden hierin zijn: zelfinzicht, zelfkennis, inspiratie, acceptatie en gedragsverandering. De coaching onderwerpen worden volledig afgestemd op wat jij wilt bereiken. 

"Persoonlijke coaching is kiezen voor jouw ontwikkeling"

Duur van een coaching traject

Gemiddeld bestaat een coachtraject uit zes gesprekken van twee uur. 

Dit is uiteraard afhankelijk van de vraag.

Voordat je aan de coachgesprekken begint bied ik je een gratis kennismakingsgesprek aan.
Dat gesprek is bedoeld voor een eerste verkenning van jouw coachvraag/coachvragen en om te beoordelen of er een wederzijdse klik is. 

Coaching tarieven

Tarief: € 125,- per uur exclusief btw.

Wil je je eerst oriënteren op wat persoonlijke coaching voor je kan betekenen?
Bezoek dan onze gratis NLP-inspiratieavonden of maak een kosteloze afspraak waarbij wij elkaar eerst kunnen leren kennen.

Professioneel Gecertificeerd Coach mBit

Wat is een mBIT gecertificeerd coach?

De afkorting mBit betekent; meerdere Brein Integratie Technieken. Ofwel: gebruik je meerdere breinen om gave dingen te doen. Je hebt een brein in je hoofd, in je hart en in je buik. mBIT is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en maakt gebruikt van NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) en gedragsmodellering. De techniek laat je ervaren hoe jij je meerdere breinen kunt inzetten voor meer succes en wijsheid!

NLP opleidingen

Marlies Kusters is naast persoonlijk coach, ook trainer – opleider van een drietal opleidingen: 

Daarnaast biedt Marlies (in-company) trainingen ‘Persoonlijk Leiderschap’ specifiek afgestemd op de Zorg. Lees meer over NLP voor de Zorg.

NLP Coach Opleiding én Individuele coaching

NLP coaching én opleidingen

De Eigenwijze Coach Weert biedt drie verschillende opleidingen aan: de coach opleiding, het vervolg op de coach opleiding in de vorm van een Master Practitioner opleiding én de opleiding Persoonlijk Leiderschap. 

Tijdens de opleidingen ga je een groep met gelijkgestemde cursisten aan de slag om jouw persoonlijke ‘groei-doel’ te bereiken. Je word gecoacht én je leert tegelijkertijd om zelf iemand te coachen.

De technieken en tools die je leert tijdens deze praktijkgerichte opleidingen, train je dus optimaal zodat het bijna een vanzelfsprekendheid wordt. Hierdoor leg je een stevige basis om jouw gekozen pad – ook in de toekomst – te blijven volgen. Ongeacht de hindernissen die je onderweg tegenkomt: je weet dan hoe je hiermee om kunt gaan zonder dat je uit balans raakt. 

Lees meer over onze opleidingen: NLP coach opleidingNLP Master Opleiding of de NLP Opleiding Persoonlijk Leiderschap

Bekijk ook eens onze kennisbank over NLP als je meer wilt leren over NLP en de NLP coachtechnieken

Veelgestelde vragen over NLP coaching in Weert

Uiteraard mag je een vrijblijvende afspraak maken met Marlies om haar te ontmoeten. Marlies Kusters is NLP coach en NLP trainer / opleider. Voor het slagen van persoonlijke coaching is het belangrijk dat je het vertrouwen ervaart dat je nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen. Daarom is een kennismakingsafspraak altijd aan te bevelen! Maak die afspraak daarom gerust.

Wil je jezelf toch nog eerst een beetje oriënteren? Marlies organiseert gratis inspiratieavonden. Tijdens deze avonden ervaar je wat NLP coaching voor jou kan gaan toevoegen en kom je in aanraking met andere mensen die eens een coachingstraject hebt gevolgd of erover nadenken om ermee te starten. Ook dan leer je Marlies kennen en kun je vragen stellen! De bezoekers van deze inspiratieavonden vertellen dat ze het als inspirerend en motiverend ervaren! Kom het zelf maar eens meemaken en voel je welkom. 

Dat is een lastige vraag. Hoeveel coachingsmomenten er nodig zijn is voor iedereen anders. De één is geholpen met drie sessies en een ander heeft er meer nodig. Het hangt sterk af van de beginsituatie: waar sta jij nu en waar wil jij heen? Het hangt natuurlijk ook af van de complexiteit van de uitdaging die je wilt aangaan. Onderweg komen er belemmeringen en uitdagingen op een coachpad terecht en het ligt aan elk mens zelf hoe snel je een andere manieren van denken, communiceren en gedragen eigen kunt  maken en omarmen. Maak anders een afspraak met Marlies en zij kan op basis van jouw behoefte een coachingstraject op maat met jou bespreken. Of bezoek de gratis inspiratieavond en ‘proef’ eens wat NLP voor jou kan gaan toevoegen aan je leven. 

NLP coaching is een vorm van persoonlijke coaching die zich richt op het nastreven van jouw persoonlijke doelen, het ontwikkelen van leiderschap (zoals bijvoorbeeld grenzen aangeven) en het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven. Het doel van NLP coaching is om je te helpen om jouw volledige potentieel tot volle wasdom te laten groeien door middel van het aanleren van nieuwe vaardigheden en het overwinnen van belemmeringen. 

NLP coaching (Neuro-Linguïstisch Programmeren) maakt gebruik van verschillende NLP technieken om mensen te helpen beter te communiceren en meer zelfvertrouwen te krijgen. NLP is een resultaatgerichte manier van coaching.