Hoe kunnen we helpen?

Je bent hier:
Wat leer je met NLP, Eigenwijze Coach Weert

Wat leer je met NLP ?

Wat leer je met NLP en wat is NLP eigenlijk? NLP staat voor de afkorting: Neuro Linguïstisch Programmeren. NLP helpt op meerdere vlakken in iemands persoonlijke groei en persoonlijke ontwikkeling. NLP leert hoe je als professional het beste uit jezelf haalt terwijl je tegelijkertijd, op een coachende wijze, medewerkers en/of collega’s kan laten groeien. NLP ‘praktiseren’ leer je tijdens een NLP opleiding. Wat leer je met NLP nog meer? Dat lees je onder andere in dit artikel.

Wat kan ik met NLP doen?

Wat kan ik met een NLP training doen? NLP is een hulpmiddel om een betere versie van jezelf te worden door middel van NLP technieken die je tijdens een opleiding leert. Er zijn diverse NLP technieken voor allerlei situaties. Als aankomend NLP practitioner leer je tijdens de NLP opleiding al deze basis technieken begrijpen, doorgronden, begrijpen en toepassen. De vervolgopleiding ‘NLP master practitioner’ gaat hier nog dieper op in. 

De NLP methode is zeer concreet en resultaatgericht. Als je een NLP coach opleiding succesvol hebt afgerond, dan mag je jezelf NLP practitioner (praktiserend NLP-er) noemen. De NLP practitioner opleiding van De Eigenwijze Coach Weert is het eerste niveau, waar je de basisvaardigheden én NLP modellen leert, die belangrijk zijn om jezelf practitioner te mogen noemen. De modelleeropdracht zit normaal gesproken in de NLP Master practitioner opleiding. De Eigenwijze Coach heeft het modelleren wél in de basisopleiding NLP opgenomen, omdat  modelleren een diepgaand persoonlijk leerproces is waarmee grote resultaten worden bereikt. 

Je zou na deze opleiding eventueel een eigen coachpraktijk kunnen beginnen als je dat ambieert. De practitioner opleiding is vooral een praktische training met als doel om jezelf beter te leren kennen. Het is een unieke opleiding die je kennis, vaardigheden bijbrengen die je kunt inzetten in zowel je professionele en privéleven. 

NLP voor professionele groei

NLP technieken worden ook ingezet bij trainingen om het functioneren te verbeteren van leidinggevenden en medewerkers (zoals teamcoaching en organisatiecoaching) zodat er op een coachende manier leiding wordt gegeven. Voor de verbetering van de samenwerking tussen collega’s of voor een betere communicatie in werksfeer wordt de NLP methode ook toegepast. Deze techniek kan door iedereen worden geleerd en is direct toepasbaar in de werksituaties.

Tijdens de opleiding leer je NLP begrijpen en de NLP principes leer je direct toepassen. Je leert NLP technieken toepassen in je eigen leefomgeving en in die van bijvoorbeeld collega’s en/of medewerkers. NLP leert je om optimaal te communiceren met die ander omdat je let op non-verbale communicatie en onbewuste patronen. Je ontdekt hoe NLP werkt in teams en je krijgt inzicht in gedragspatronen van anderen. Je leert hoe die gedragspatronen een goede communicatie en het realiseren van veranderingen kunnen belemmeren en hoe je een interventie kunt doen, terwijl je optimaal in verbinding blijft met je medewerkers en/of collega’s.

Een NLP opleiding is helpend voor iedereen die dagelijks met mensen werkt; in elke branche!

Hoe word je NLP practitioner? Lees meer over de NLP Coach Opleiding.

Wat doet een NLP coach? Dat lees je op de pagina NLP coaching.

Tijdens de opleiding ga je modelleren: je maakt een studie van het succesvol gedrag van een ander die beschikt over bepaalde talenten die jij je graag eigen wil maken. 

Wat leer je met NLP op privégebied?

Inmiddels is NLP een redelijk bekende methode voor persoonlijke groei en ontwikkeling: ook wel persoonlijk leiderschap genoemd. Als coachklant of cursist van één van de beide opleidingen die De Eigenwijze Coach aanbiedt, krijg je door coaching of NLP trainingen een idee wie jij bent en waar je voor wil staan (grenzen aangeven), hoe je over bepaalde situaties denkt en daarna wil handelen. Met NLP leer je hoe je door middel van gesproken taal en non verbale communicatie invloed krijgt op onbewuste processen die zich afspelen in het brein. NLP leert jou om op een natuurlijke manier scherper en helder naar situaties te kijken. Daarna kan er een keuze worden gemaakt hoe er wordt gereageerd. NLP toepassen kun je op jezelf en in de omgang met anderen. Het is geen manipulatietechniek: je weet nu hoe je jouw gedrag (en dat van anderen) kunt analyseren zodat bepaalde remmende gedachten en gedraging omgebogen kunnen worden naar een positieve verandering. 

Heb je geen tijd/zin in een opleiding dan is NLP persoonlijke coaching een andere optie die De Eigenwijze Coach Weert biedt. Marlies Kusters is naast NLP trainer ook gecertificeerd NLP coach. 

Je leert met NLP anders omgaan met emoties

Coachklanten en/of cursisten leren dus om anders met negatieve emoties om te gaan. Zo leren zijn dat het niet nodig is om door gevoelens te worden overvallen. De cliënt/cursist ervaren dat er altijd een keuze is, in hoe zij met een situatie willen omgaan. NLP is echter veel meer dan een bundel van technieken. lees meer over het NLP coachmodel en de NLP coachtechnieken.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem dan met je netwerk!

Wat leer je met NLP, NLP opleiding NLP coaching, Eigenwijze Coach Weert.
Inhoudsopgave