Wat zijn de 3 V’s bij NLP?

Wat zijn de 3 V’s bij NLP?

Je bent hier:
Wat zijn de 3 V's bij NLP, Eigenwijze Coach Weert

Wat zijn de 3 V's bij NLP en waar staan zijn voor?

Wat zijn de 3 V’s bij NLP? Bij NLP coaching is het hanteren van de 3 V’s van essentieel belang.

1. Wat zijn de 3 V’s bij NLP: Veiligheid

Het gevoel dat het tijdens de NLP coach gesprekken veilig is te zijn wie je bent en om jezelf te uiten. Gedrag is slechts gedrag en dat heeft niets te maken met wie je werkelijk bent. Het is veilig om gedrag bespreekbaar te maken of met gedrag geconfronteerd te worden, omdat je op identiteitsniveau volledig wordt geaccepteerd door de coach.

2. Wat zijn de 3 V’s bij NLP: Vertrouwen

De overtuiging dat de ander vertrouwen heeft in je kwaliteiten staat centraal voor een NLP coach. De persoonlijke coach gelooft in jouw potentiële hulpbronnen en vertrouwt je in het kunnen benutten ervan. De NLP coach vertrouwt op je zelfdenkend en oplossend vermogen, je capaciteiten en kwaliteiten.

3. Wat zijn de 3 V’s bij NLP: Verantwoordelijkheid

De NLP coach vind het belangrijk dat je in actie komt. Jouw persoonlijke coach gelooft in de mogelijkheid dat je het anders kunt doen. Dat leer je tijdens het coachingtraject. De coach wijst je op jouw verantwoordelijkheid en neemt zelf verantwoordelijkheid voor zijn eigen taak.

Het belang van de 3 V’s

Voor een coach is het hanteren van veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid essentieel voor het slagen van coaching. Zonder veiligheid ontstaat er geen echt contact. Als er geen vertrouwen is, zullen mensen moeilijk in beweging komen. Wanneer de coach geen verantwoordelijkheid aanreikt worden mensen afhankelijk van de coach.

In het NLP coachmodel komen de 3 V’s aan de orde. Geïnteresseerd in een NLP coachtraject of een NLP coachopleiding; de NLP coach als coach van jezelf en de ander? Lees gerust verder of stel je vragen via contact.

Vond je dit een interessant artikel? Deel hem dan met je netwerk!

Inhoudsopgave

Gratis inspiratieavonden

5 september 2023: Informatieavond NLP Coach Opleidingen