Grommen, eenvoud en vrijheid.

Vrijdagmiddag. We hebben ons net gesetteld op de natuurcamping. Het regent…
Er is slechts zes ampère stroom aanwezig. Dat betekent dat we het theewater moeten verhitten op een gasstelletje. Ik heb het koud en besluit om te gaan douchen.

Op het moment dat ik in mijn blootje in het douchehokje sta en het douchemuntje in het apparaat duw, weigert dat ding. ‘Shit’! Ik mopper hardop, want ik heb het al koud genoeg! ‘Dan maar een kort en koud wasje’, denk ik met tegenzin. Ik loop daarna terug naar de camper en dan stap ik ook nog eens met mijn voeten in de modder. Ik laat moddersporen achter in de voortent en ik hoor mezelf grommen ‘grrrr’.

Geïrriteerd vraag ik mijzelf een aantal dingen af: ‘Wát is ook alweer de essentie van dit avontuur? Wat maakt het dat ik kies voor een natuurcamping? Waarom heb ik niet gekozen voor een luxe vakantie? Waarom kies ik hiervoor, voor deze eenvoud? Waarom kies ik ervoor om te moeten afzien en wáárom schiet ik nu dan hemelsnaam in de verkramping. Ik heb toch vakantie en ik moét toch niets!?’ Ik zucht…

Terwijl ik wacht totdat het theewater kookt, realiseer ik mij dat het kamperen mij leert om te vertragen. Het bezig zijn met deze kleine basisbehoeften van het leven, geeft mij namelijk rust. Want is het écht zo, dat meer luxe ook meer tevredenheid oplevert?
Ik vraag mij af wat heb ik echt minimaal nodig heb om te leven en gelukkig te kunnen zijn. Dit zijn zomaar wat gedachten die bij mij opkomen, terwijl ik wacht tot het waterketeltje fluit.

Het is opgehouden met regenen. Ik nestel mij met een warm vest in een gemakkelijke stoel buiten voor de tent, samen met mijn kopje hete thee. Ik word geraakt
door de oorverdovende stilte van de natuur, de bomen die hoog boven mij
uitsteken en de vogels die na de regen weer vrolijk fluiten. Nu ervaar ik volop
mijn ontzag voor de natuur en hoor de stem van de stilte. Ik adem diep in en uit en voel dat dít het precies is, wat mij een gevoel van vrijheid en rust geeft. Vrijheid zit in de keuze hoe ik zelf om wil gaan met deze, niet-noemenswaardige, tegenslagen…
De vrijheid zit in mijzelf.

Ik voel mij een gelukkig en warm mens en geniet met aandacht van mijn verse kopje, warme thee.

Vakantiegroetjes van de Eigenwijze coaches en tot snel!

Marlies
.

Wil je meer weten over de opleidingen van De Eigenwijze Coach Weert, kom dan naar de: 

Informatieavond dinsdag 25 augustus m.b.t. NLP opleidingen 2020/2021. 


Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Picasso in de Zorg

Tijdens onze NLP coach opleiding wordt er geoefend met het bedenken van metaforen. Annelies bedacht een mooie metafoor over zichzelf als zorgprofessional.

Durf jij alles te zeggen?

Afgelopen week heb ik de discussie rondom de toeslagenaffaire met verwarring gevolgd. De termen: “De afstand tussen de politiek en de mensen”,

In een half jaar kan veel gebeuren…

Op 1 maart schreef ik mijn column ‘Kiezen voor jezelf is niét egoïstisch‘. Ik stelde mijzelf toen, als kersverse ondernemer, onder meer