In een half jaar kan veel gebeuren…

Op 1 maart schreef ik mijn column ‘Kiezen voor jezelf is niét egoïstisch‘. Ik stelde mijzelf toen, als kersverse ondernemer, onder meer de vraag waarom zorgprofessionals hun werkvreugde aan het verliezen zijn. Overpeinzingen op dat moment en niet wetende wat er op 17 maart zou gebeuren. Ook niet wetende dat nog geen maand later duidelijk werd hoe hoog de werkdruk in de zorg zou gaan worden. Op 17 maart veranderde de wereld – en ons toekomstperspectief – door de lockdown.

Het Covid-19-virus bracht een hoop veranderingen met zich mee. In ieders plannen; ook de mijne. Wat dat voor mij betekende schreef ik in mei in mijn column ‘Fuck the Ratrace‘. En ik merkte aan het aantal reacties dat zowel de titel als de inhoud lezers raakten. Ook maatschappelijk kwam er door Covid-19 een discussie op gang. De strekking was en is nog steeds ‘Waar zijn we met zijn allen mee bezig (geweest?) en hoe gaan we dat in de toekomst doen?’ Na zes maanden Corona-crisis tasten we grotendeels nog steeds in het duister. Zekerheden blijken onzeker.

Ondertussen laat het Nederlandse klimaat, tijdens mijn kampeervakantie in augustus, zijn grillige gezicht weer even ouderwets zien en schreef ik de column ‘Omarmen van mijn kwetsbaarheid‘. Waarbij ik mij nu slechts enkele weken later afvraag ‘moeten we elkáárs kwetsbaarheid niet ook omarmen?’ We kunnen allemaal wel wat veiligheid gebruiken nu. En dan is in mijn hoofd de cirkel ineens rond.

Tijdens de inspiratieavond ‘En nu IK’ delen Eric en ik persoonlijke verhalen die laten zien dat kiezen voor ‘IK’ niet egoïstisch is, maar juist een mooi cadeau voor een ander kan worden! ‘Hoe dan?!’, denk je nu misschien?

Kom dan 15 oktober naar de inspiratieavond van De Eigenwijze Coach Weert (NLP-opleider en NLP-coach) en luister en praat met ons hierover mee. 

Marlies Kusters, NLP trainer en NLP coach.

Marlies Kusters op LinkedIn.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lees meer

Picasso in de Zorg

Tijdens onze NLP coach opleiding wordt er geoefend met het bedenken van metaforen. Annelies bedacht een mooie metafoor over zichzelf als zorgprofessional.

Durf jij alles te zeggen?

Afgelopen week heb ik de discussie rondom de toeslagenaffaire met verwarring gevolgd. De termen: “De afstand tussen de politiek en de mensen”,

Omarmen van kwetsbaarheid

Als ik, als vrouw van 55, in de spiegel kijk, zie ik iemand die ik steeds beter ken. Iemand op wie ik