Wat zijn de 3 V’s bij NLP?

Je bent hier:

Bij NLP coaching is het hanteren van de 3 V’s van essentieel belang.

Deze 3 V’s staan voor:

1. Veiligheid:
Het gevoel dat het veilig is te zijn wie je bent en om jezelf te uiten. Gedrag is slechts gedrag en dat heeft niets te maken met wie je werkelijk bent. Het is veilig om gedrag bespreekbaar te maken of met gedrag geconfronteerd te worden, omdat je op identiteitsniveau volledig wordt geaccepteerd door de coach.

2. Vertrouwen:
De overtuiging dat de ander vertrouwen heeft in je kwaliteiten. De coach gelooft in je potentiële hulpbronnen en vertrouwt je in het kunnen benutten ervan. De coach vertrouwt op je zelfdenkend en oplossend vermogen, je capaciteiten en kwaliteiten.

3. Verantwoordelijkheid:
De coach vind het belangrijk dat je in actie komt. De coach gelooft in de mogelijkheid dat je het anders kunt doen. De coach wijst je op jouw verantwoordelijkheid en neemt zelf verantwoordelijkheid voor zijn eigen taak.

Het belang van de 3 V’s

Voor een coach is het hanteren van veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid essentieel voor het slagen van coaching. Zonder veiligheid ontstaat er geen echt contact. Als er geen vertrouwen is, zullen mensen moeilijk in beweging komen. Wanneer de coach geen verantwoordelijkheid aanreikt worden mensen afhankelijk van de coach.

In het NLP coachmodel komen de 3 V’s aan de orde.

De 3 V’s van NLP – veiligheid, vertrouwen, verantwoordelijkheid – zijn essentieel bij coaching
Vorige Wat leer je met NLP?
Inhoudsopgave